• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C
  • Berlin 5 °C

Demirtaş: ‘Devletin desteği olmadan o bombayı oraya getiremezdi’

Demirtaş: ‘Devletin desteği olmadan o bombayı oraya getiremezdi’
HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Diyarbakır mitinginde 4 kişinin öldüğü 400’den fazla kişinin yaralandığı bombalı saldırının aydınlatılması konusunda umutlu olmadığını söyledi.

 

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Diyarbakır mitinginde 4 kişinin öldüğü 400’den fazla kişinin yaralandığı bombalı saldırının aydınlatılması konusunda umutlu olmadığını söyledi.

HDP’nin 5 Temmuz’da Diyarbakır’da 4 kişinin öldüğü, 400’den fazla kişinin yaralandığı bombalı saldırının şüphelisi Orhan Gönder’le ilgili ortaya çıkan bilgileri değerlendiren Demirtaş, saldırının sorumlusu olarak yakalanan Gönder’in arkasındaki güçlerin ortaya çıkarılması gerektiğini söyledi. Demirtaş’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

‘Devletin desteği olmadan o bombayı oraya getiremezdi’

“Bu saldırı, iç savaş çıkarmaya dönük bir girişimin en önemli hamlesiydi. IŞİD’in saldırısıydı. Bu konuda şüphe yok. DHKP-C bağlantılı dediler ama Mersin ve Adana’daki binalarımıza yapılan saldırılar da IŞİD saldırısıydı.

“Oradaki zanlı da IŞİD’e katılmış, eğitim almış. O saldırılarda hedeflerine ulaşamayınca daha kanlı bir saldırı girişiminde bulundular. Bize ‘IŞİD Adana ve Mersin’de istedikleri olmayınca intihar saldırısı planlıyor. Daha büyük bir saldırı yapacaklar’ bilgisi gelmişti.

“Etkili bir soruşturma yürütülmedi, yürütülmüyor. Sadece saldırgan yakalandı. Onu Diyarbakır’a getiren, mitingin istihbaratını ve patlayıcıları veren, alana sokan kimlerdir? Bu soruların cevabının ortaya çıkması, alenileşmesi gerek. Devletin desteği olmadan o bombayı oraya getiremezdi.

“Ortaya çıkan bilgiler sizlerin çıkardığı bilgilerden ibaret. Bakanlar da o bilgiler ortaya çıktıktan sonra konuşuyor. Sorumluluk İçişleri Bakanlığı’nındır. Bakanlık sahip olduğu bilgileri savcılarla, bizlerle paylaşmalıdır.

‘Umutlu değilim’

“Soruşturma gizli yürütüldüğü için müdahil olamadık ama ilk fırsatta olmayı planlıyoruz. Umutlu değilim. Çünkü ‘ilişkiler ağı çözülse de devlet kapatacak’ kanaatindeyim. Ancak bir koalisyon olursa, bizim de bulunacağımız bir koalisyon hükümetinde üstünün örtülmesine izin vermeyiz. CHP’nin olacağı bir koalisyonda da üstünün örtülmemesini CHP’den isteriz.

Koalisyon

“Bizim üyesi olsak da olmasak da kurulacak koalisyondan üç beklentimiz var; demokrasi, adalet ve barış. AKP konumunu ve söylemini değiştirmediği için bizim de konumumuz değişmedi.

“Mevcut haliyle koalisyona kapalı olduğumuzu söylemiştik. Söylem değişmedikçe de durum değişmeyecek.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89