• BIST 9079.97
  • Altın 2302.652
  • Dolar 32.3066
  • Euro 35.0883
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 22 °C
  • Berlin 12 °C

Demirtaş: CHP olmuş Cemaat Halk Partisi!

Demirtaş: CHP olmuş Cemaat Halk Partisi!
BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Mersin'de halka seslendi.

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, sadece Akdeniz değil diğer ilçeler ve Mersin Büyükşehir'de de iddialı olduklarını söyledi.

"Mersin'de CHP'ye oy vermeyi düşünenler şu CHP'nin haline bir bakın" diyen Demirtaş, Alevi seçmenlere de "CHP olmuş Cemaat Halk Partisi! Şimdi Cemaat Halk Partisi'ne mi oy verecek Alevi kardeşlerimiz? Yoksa Alevi inancının ve değerlerinin koruyucusu BDP'ye mi?" diye sordu.

Demirtaş, Mersin'in ortaya koyduğu tablonun ve güçlü topluluğun Kürt halkının Ortadoğu'da gelmiş olduğu aşamayı gösterdiğini ve bu durumdan onur duyduklarını söyledi. Mersin'in üzerine düşeni fazlasıyla yaptığını belirten Demirtaş, "Yıllardır yükün en büyüğü hep sizin omuzlarınızda oldu" dedi. Demirtaş, zorlu mücadelenin kendilerini nereye getirdiğini unutmamak gerektiğini söyledi. Tek dil, tek millet olmayacaklarını, tek yürek olacaklarını kaydeden Demirtaş, "Akdeniz belediyesinin örnek çalışmalarını herkes gördü. Belediyelerimize yenisini ekleyeceğiz. Tüm ezilenler ile herkes BDP'den eşit hizmet alacak insan kimliği ile. Tüm mahallelere eşit hizmet götüreceğiz. Tekçi, ırkçı değiliz bunlar gibi. Neler yaptıklarını görüyorsunuz" dedi.

CHP OLDU CEMAAT HALK PARTİSİ

Daha önce oyunu CHP'ye vermiş seçmenlere de seslenen Demirtaş, "Mersin'de CHP'ye oy vermeyi düşünenler şu CHP'nin haline bir bakın. CHP olmuş Cemaat Halk Partisi! Şimdi Gülen'e, Cemaat Halk Partisi'ne mi oy verecek Alevi kardeşlerimiz? Yoksa Alevi inancının ve değerlerinin koruyucusu BDP'ye mi?" diye sordu.

Kürt halkının her türlü saldırı ve baskıya rağmen kimsenin önünde boyun bükmediğini ve korkmadığını, kimseye de saldırmadığını belirten Demirtaş, "Mersin'de ve ilçelerinde seçimi kazanmaya yakın olduğumuzu gördükleri için provokasyon yapmaya devam edecekler. Dikkatli olacaksınız. Ne yaparlarsa yapsınlar tahriklere gelmeyelim" dedi. CHP, MHP, AKP, İşçi Partisi'nin elele vererek HDP'ye saldırdığını belirten Demirtaş, "Başbakan bu saldırıları izliyor, şimdiye kadar saldırılarla ilgili tek bir kelime etmedi" diyerek, Başbakan'ın protesto edildiği zamanlarda ise yüzlerce kişinin gözaltına alındığını söyledi. Saldırıları İçişleri Bakanlığı'na bağlı AKP'nin polislerinin yaptığını belirten Demirtaş, "İşte bu utançtır. Şimdi biz yüz bin kişi burada toplandık. AKP tabelası inmeden gitmeyiz desek indirirler mi yoksa uçaklarla saldırılar mı? Rakip partilerin bayraklarını asacak elemanları yoksa siz yardımcı olun" dedi.

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89