• BIST 10267.09
  • Altın 2413.146
  • Dolar 32.2664
  • Euro 34.8187
  • İstanbul 17 °C
  • Diyarbakır 12 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 23 °C
  • Berlin 20 °C

Demirtaş: Boş Sandalyeler Yargılanıyor

Demirtaş: Boş Sandalyeler Yargılanıyor
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, KCK/TM ana davasının bugünkü duruşmasının ardından Büyükşehir Belediyesi önünde halka seslendi.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan ile AK Parti'yi eleştiren Demirtaş davanın kendileri açısından meşrutiyetini yitirdiğini arkadaşlarının serbest kalmasının artık halkın elinde olduğunu söyledi.

Tutuklu olan siyasetçi arkadaşlarının kendi ana dillerinde Kürtçe savunma yapma isteklerinin reddedildiğini belirten Demirtaş, şöyle dedi:

"Tutulu arkadaşlarımız mahkemenin bu tutumunu protesto etmek için duruşma katılamayacaklarını, duruşma salonunu terk etmek istediklerini belirtmiş ve duruşma salonunu terk etmişlerdir. Tutuklu arkadaşlarımızın avukatları da savunma yapmak isteyen arkadaşlarımızda müvekkillerinin salonu terletmeleri nedeniyle kendilerinde salonda bulunmalarının bir anlamı olmadığını belirterek, bütün avukatlarda duruşma salonunu terk etmiştir. Şimdi mahkeme boş sandalyeleri yargılamaktadır. Şu anda mahkeme boş sandalyeleri yargılamaktadır. Dili olmayan konuşmayan sandalyeler yargılanmaktadır.

Çünkü halkın siyasetçilerinin dili vardır. Eğer onlar dilsiz olanları yargılamak istiyorlarsa buyursunlar boş sandalyeleri yargılamaya devam etsinler. Biz arkadaşlarımızın bizler adına, bizleri temsilen salonda bulunan tutuklu arkadaşlarımızın bu onurlu duruşlarını selamlıyoruz. Sonuna kadar arkadaşlarımızlayız.

Bu çok açık bir Ortaçağ, hukukudur, böyle bir yargılama olamaz. Böyle bir halka bu kadar hakaret edilemez. Halk bu hakareti asla ama asla tahammül etmeyecektir. Herkes bilmeli ki bu mahkeme de yangılananlar bu halkın iradesidir. Yargılanan halkın kendisidir. Bir halk bu şekilde aşağılanmayı asla kabullenmez. Bütün dünya bilmeli ki ve Başbakan da bilmeli ki Kürtler Kürtçe konuşur. AKP'de de konuşur, okulda da konuşur"

BÖYLE SİSTEM BİZİ YARGILAYAMAZ

Demirtaş, "Bu saatten sonra hiçbir adil yargı yapmayacağı anlaşılan bu yargılamanın hiçbir meşrutiyeti kalmamıştır. Bu mahkeme adil bir yargılama yapamaz. Ana dillerin iki kelime konuşulmasına bile tahammül etmeyen bir sistem. Bizim nazarımızda hiç bir değeri olmayan bir sistemdir. Böyle bir sistem biz yargılayamaz. Böyle bir yasa, böyle bir anlayış Diyarbakır'da Kürt halkına böylesi hakaretleri yapamaz bunu herkesin bilmesi lazım Kürt halkı sadece bu ülkede özgür ve eşitçe yaşamak istiyor. Ama bunu çok görenler, bunu bile bu halka çok görenler bilmelidir ki, kardeşliğe de barışa da en büyük zararı veren bu zihniyetin kendisidir. Bu zihniyet artık bir savaş zihniyeti olarak teşhir olmuştur. Bunlar bu ülkede kaos, isteyenlerdir."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89