• BIST 8718.11
  • Altın 2244.661
  • Dolar 32.3343
  • Euro 35.1498
  • İstanbul 9 °C
  • Diyarbakır 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C
  • Berlin -3 °C

Demirel'e 'siyasi münafık' nitelemesi!

Demirel'e 'siyasi münafık' nitelemesi!
Eski Milli Eğitim Bakanı Hasan Celal Güzel'den 9. Cumhurbaşkanı Demirel'e çok sert bir niteleme geldi...

Güzel, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) 2010 Askeri Şura'da demokratikleşme sürecini tamamlayarak cuntacıları tasviye edeceğini savundu. Güzel, demokrasi için kurumlara düşen görevleri sıralayarak, "Darbeler olmasaydı dünyanın ilk 10 ülkesi asında yer alacaktık." dedi.

Merhum Menderes ve Özal'dan sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da halk tarafından sevildiğini vurgulayan Güzel, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in bir zamanlar çok sevildiğini; ancak onun yıllarca insanları aldattığını savundu. Demirel için "siyasi münafık" ifadelerini kullanan Güzel, Demirel'in gerçek maskesinin ortaya çıktığını söyledi. Güzel, AK Parti İl Başkanlığı'nın daveti üzerine geldiği Kastamonu'da önemli açıklamalarda bulundu.

27 Mayıs'tan itibaren darbelerin başladığını hatırlatan Hasan Celal Güzel, "Ortalama her 10 yılda bir darbelerin yaşandığı ülkemizde demokrasi rejimi sıkıntıya uğramıştır. Eğer Türkiye'de 27 Mayıs'tan itibaren hiç darbe olmasaydı Türkiye'de Gayri Safi Milli Hâsıla'dan fert başına düşen Milli Gelir 8 bin dolar değil, 30 bin dolar olurdu ve Türkiye dünyanın ilk 10 ülkesi arasında yer alırdı. İşte 'demokrasi yenilir mi içilir mi' diyenlere cevap. Demokrasi hem yenilir hem içilir. Eğer boğazınızdan geçen üç lokmadan ikisini alamıyorsanız, bunun sebebi o rejimi yerine oturtamamanızdır." şeklinde konuştu.

"ADAM (DEMİREL) BİZİ SENELERCE ALDATTI"

14 Mayıs 1950 tarihinin Türkiye'de 'demokrasi bayramı' olarak kutlaması gerektiğini kaydeden Hasan Celal Güzel, "Rahmetli Menderes ve arkadaşları iktidara gelmiş, rahmetli Menderes'i halkımız çok sevmiş, halka yakın tavırları çok hoşuna gitmiştir. Daha sonra iki kişi daha buna benzeyecektir. Rahmetli Turgut Özal ve şimdiki Başbakanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan.

Burada yiğidi öldürüp hakkını verelim. Ortada pek yiğit yok ama Süleyman Demirel de bir zamanlar halk tarafından tutulmuştur. Adam bizi senelerce aldattı. Kabul etmek lazım. Süleyman Bey gerçekten bir zamanlar halkın sevdiği bir liderdi. O zaman gerçek yüzünü görememiştik. Maskesi ortaya çıkmıştır. O maske hiçbir zaman Türkiye'nin değer yargılarına uymayan, tam bir siyasi münafık maskesini ortaya çıkaran bir maskedir."

BAŞBUĞ'UN AÇIKLAMALARI TATMİN EDİCİ DEĞİL

"Halka rağmen darbe yapılmasının çok zor olduğunu" kaydeden Güzel, "Günümüzde darbe yapılırsa halkın mukavemet etme ihtimali de gözden uzat tutulmamalıdır. Bu yüzden Türkiye'de darbecileri, anti-demokratik şekilde siyasete müdahale edenlere caydırıcı bir ortam olmaya başlamıştır. Bu da fevkalâde önemlidir. Türkiye'de son zamanlardaki bir takım sıkıntıları bununla izah etmek lazım." dedi.

Güzel, şöyle devam etti; "Dikkat ederseniz Başbakan Yardımcısı'nı (Bülent Arınç) bir albay ve bir binbaşı takip ediyor. Arkasından Genelkurmay Başkanı bir açıklama yapıyor. Bu açıklama kesinlikle tatmin edici değil. 'Bir köstebek var da onu takip ediyoruz' diyor. Hâlbuki adreslerin içinden başka bir şey çıkıyor. Kısa bir süre önce 5 subay intihar ediyor. Sebebi belli değil. Ya Donanma Komutanı, Deniz Kuvvetleri Komutanı'na kadar suikast iddiası var, uyuşturucu mafyasından irtibat iddiası var, Ergenekon çetesinden irtibatlı iddiası var ve darbeci olma ihtimalleri var.

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89