• BIST 8779.01
  • Altın 2238.031
  • Dolar 32.3361
  • Euro 35.1031
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C
  • Berlin 5 °C

Demirel ve Cindoruk'a gözdağı

Demirel ve Cindoruk'a gözdağı
Demokrat Parti ile yollarını ayıran Aydın Menderes'ten Demirel ve Cindoruk'a gözdağı: '49 yıldır gizli kalan gerçekler var! Bunları açıklayacağım'

Demokrat Parti (DP) yönetimi ile Aydın Menderes arasında başlayan tartışma büyüyor. Hüsamettin Cindoruk'un genel başkan seçilmesinin ardından partiden istifa eden Menderes, sözlerinin 'mesnetsiz' ve 'vicdansız' olarak niteleyen DP yönetimine cevap vermeye hazırlanıyor.

Önümüzdeki günlerde Süleyman Demirel ve Cindoruk ile ilgili çarpıcı açıklamalar yapacağını söyleyen Menderes, "Son zamanlarda bu insanlar, DP'nin aziz hatırasından, milli irade ve demokrasiden kopmamışlardı. Bundan dolayıdır ki zamana bıraktım bazı şeyleri söylemeyi. Ama aşağı yukarı özellikle son 2-3 yıldır sürdürdükleri tutumları, sözleri itibariyle bazı açıklamaları yapmak, hatta bunları devam ettirmek bir zorunluluk haline geldi." dedi.

Menderes, Demirel ve Cindoruk hakkında şu günlerde yeni bir değerlendirme yapmayacağını; ama önümüzdeki günlerde kamuoyunun bu insanları çok daha iyi tanıyabilmesi açısından yeni açıklamalarının olacağını vurguladı.

"Siyasette bir söz, hedefini bulmalı. Bunun hedefini bulması da öyle bir ortamda söylenmesini gerektiriyor." diyen Menderes, "Söylenecek de çok şey var. Onları zaman zaman ortam oluştukça tabi söyleyeceğiz. Sürekli bir etkisi olsun, en azından yapılacak ilk seçimlere kadar peyder pey bunları söyleyeceğim. Tabi ne Demirel'i ne Cindoruk'u önemsediğim için değil. Ama milletimizin bilmesi gereken geride bıraktığımız 49 yıla ait gerçekler var. Benim amacım sadece bunları aktarmaktır. Bunun takdirini de milletimize, kamuoyuna bırakmaktır. Ama bunları söylememeyi, saklamayı kendi adıma sorumsuzluk olarak kabul ediyorum." diye konuştu.

Kendisine çok önemli görevler teklif edildiğini ama hiç kimseden kendisiyle ilgili hiçbir şey istemediğine dikkat çeken Menderes, bugün de hiç istemediğini kaydetti. Siyasi bir kaygı taşıyarak herhangi birşey söylemediğini ve buna özen gösterdiğini anlatan Menderes, ömrünün hep siyasetin içinde geçtiğini ve birçok siyasi olayı yaşadığını belirtti.

Tecrübelerini millete aktarıp paylaşmak istediğini dile getiren Menderes, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunun bir parçası olarak bazı şeyler, özellikle Demirel, kısmen de Cindoruk ile ilgili devam edecektir. Ama DP'de, daha önce DYP'de, ANAP'da bulunan, bugün DP'nin teşkilatıdır, yönetimidir; bunlarla benim bir meselem yok. O ayrı bir konu. Ancak son zamanlarda olduğu kadar bu insanlar, DP'nin aziz hatırasından, milli irade ve demokrasiden kopmamışlardı. Bundan dolayıdır ki zamana bıraktım bazı şeyleri söylemeyi. Ama aşağı yukarı, özellikle son 2-3 yıldır sürdürdükleri tutumları, sözleri itibariyle bazı açıklamaları yapmak, hatta bunları devam ettirmek bir zorunluluk haline geldi. Bugün için hiç kimse durduk yerde Demirel ile Cindoruk ile uğraşmaz. Ama bugün durdukları yer itibariyle onlarla ilgili bazı şeylerin söylenmesi gerekmiştir. Buna, bu kişilerin tutumları yol açmıştır ve doğal olarak da devam edecektir."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89