• BIST 9044.53
  • Altın 2296.889
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0593
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Berlin 13 °C

Demirel, Çiller ve Erbakan'a suç duyurusu

Demirel, Çiller ve Erbakan'a suç duyurusu
Emekli Koramiral Atilla Kıyat'ın "Faili meçhuller devlet politikasıydı" sözleri büyük tartışmalara neden oldu.

Emekli Koramiral Atilla Kıyat'ın "Faili meçhuller devlet politikasıydı" sözleri üzerine kayıp aileleri, aralarında Demirel, Çiller, Erbakan, Ağar, Güreş ve Karadayı'nın da bulunduğu 20'yi aşkın kişi hakkında suç duyurusunda bulundu.

İnsan Hakları Derneği (İHD), Gözaltında Kayıplara Karşı Komisyon ve Yakınları Kaybedilenler Derneği (YAKAY- DER), emekli Koramiral Atilla Kıyat'ın "Faili meçhuller devlet politikasıydı" sözleri üzerine 90'ların siyasi ve askeri yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Sultanahmet Adliyesi önünde bir araya gelen aileler adına basın açıklamasını Göran Demir'in kardeşi Velat Demir okudu. Demir, açıklamada şunları söyledi: "Bizler, yıllardır yakınlarımızı gözaltına kaybedenlerin, infaz edenlerin onların hayatlarını korumakla yükümlü olan devletin güvenlik güçleri olduğunu söyledik. Yıllardır evlatlarımızı, eşlerimizi, kardeşlerimizi, anne babalarımızı kaybeden, katledenlerin emir-komuta zinciri içerisinde harekete ettiğini söyledik. Yıllardır, gözaltında kaybetmelerin, faili meçhullerin bir devlet politikası olarak uygulandığını söyledik. Bunları söylediğimiz için devletin güvenlik güçlerine iftira eden, vatan hainleri olarak ilan edildik. Şimdi bizim söylediklerimizi Türk Silahlı Kuvvetler (TSK) mensupları, devletin bakanları söylüyorlar."

MEHMET AĞAR'DAN İSMET SEZGİN'E

Demir, Kıyat'ın açıklamalarının ardından 20 aile olarak suç duyurusunda bulundukları isimleri sıraladı:

"Süleyman Demirel, Tansu Çiller, Mesut Yılmaz, Necmettin Erbakan, Doğan Güreş, İsmail Hakkı Karadayı, Hayri Kozakçıoğlu, Necati Çetinkaya, Ünal Erkan, Necati Bilican, Teoman Koman, Aydın İlter, Fikret Özden Boztepe, Abdülkadir Aksu, Murat Başesgioğlu, Mehmet Ağar, Meral Akşener, Nahit Menteşe, Mehmet Gazioğlu, İsmet Sezgin ve ilgili tüm kişiler..."

KRAL ÇIPLAK

Açıklamanın ardından İHD İstanbul Şube Başkanı avukatlar Abdülbaki Boğa, Leman Yurtsever ve aileler, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmek üzere İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Adliye çıkışında Boğa, şu açıklamayı yaptı:

"Kral çıplak. Kıyat'ın gerçekleri saklamaya vicdanı ele vermedi. Kıyat, bugüne kadar çektiğimiz acılarımızın, yaralarımızın devlet politikası olduğunu söyledi. Bugün hiçbir şey olmamış gibi vicdan adına insanlık adına hiçbir nüve taşımıyormuş gibi evlerinde oturmaları ve sokaklara dökülmüş faili meçhul cinayetlerle öldürülenlerin yakınları olarak ancak adil bir yargılama ile çözülebileceğine inanıyoruz. Dolayısıyla bizim talebimizi yargılama makamlarının suç duyurusunda bulunduğumuz kişiler hakkında soruşturma başlatılmasını istiyoruz."

BAHÇELİ'DEN TEPKİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Emekli Korgeneral Atilla Kıyat'ın; "Faili meçhuller devlet politikasıydı' açıklamasını 'terbiyesizlik' olarak değerlendirdi.

Samsun İlkadım Belediyesi önününde partisince düzenlenen mitingte konuşan Bahçeli, "Türkiye'de 93-97 yılları arasında çok ciddi bir terörle mücadelenin olduğu yerde, o zaman kendisi de askerdi. Şimdi emekli olmuş hangi holdingin danışmanı, oturmuş terbiyesizce konuşuyor. 'Türkiye'de faili meçhuller, o iktidarlar döneminde arttı. Türkiye'de faili meçhullerin hesabı sorulamadı' diyor. Şimdi biliyorsan gel sırada bekleyen yargıçlar, savcılar var. Götür ne biliyorsan onlara söyle, onlar halletsin. Türkiye'nin böyle bir kritik döneminde herkes haddini ve hududunu bilmeli." diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89