• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 17 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 20 °C
  • Berlin 3 °C

Davutoğlu'ndan Hakan Fidan açıklaması

Davutoğlu'ndan Hakan Fidan açıklaması
Başbakan Davutoğlu, Hakan Fidan'ın milletvekili aday adaylığından çekilip yeniden MİT Müsteşarı olmasıyla ilgili açıklama yaptı.

Başbakan Davutoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan için "Adaylığını çekmek istedi, kararına saygı duydum" dedi.

Hakan Fidan'ın adaylığını çekmek istediğini ve Fidan'ın kararına saygı duyduğunu ifade eden Davutoğlu, "Cumhurbaşkanı ile aramda görüş ayrılığı yok" dedi.

Başbakan Davutoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın milletvekilliği aday adaylığından çekilmesine ilişkin, "Milletvekilliği aday adaylığı söz konusu olduğunda, kendisine bu izni vermiş olduğumuz gibi, bu adaylığı çekmek istediğinde de kendisinin kararına saygı duyarak, dün itibariyle bu talebini kabul ettim. Nasıl ayrılırken benim imzamla ve tek imzayla bu işlem gerçekleşmişse, dün de aynı şekilde görevine iade etmiş olduk. Sayın Cumhurbaşkanımızla benim aramda bu konuda herhangi bir görüş ayrılığı veya farklı kanaatlere dayalı yaklaşım yoktur" diye konuştu.

Ne olmuştu?

MİT Müsteşarı Hakan Fidan, 7 Haziran 2015’te yapılacak genel seçimler öncesi, milletvekili aday adayı olmak üzere 6 Şubat’ta görevinden istifa etmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hakan Fidan’ın MİT müsteşarlığı görevini bırakıp milletvekili aday adayı olmasına şu yorumu yapmıştı:

“Olumlu bakıyor muyum, bakmıyor muyum? Açık sözlüyüm ben, bunu da açık sözlü olarak değerlendirmek isterim. Ben adaylığına olumlu bakmıyorum. Bunu çok açık, net söyleyeyim. Bunu Sayın Başbakan’a da söyledim. Adaylığını kabul etmek Başbakan’ın kendi takdiridir, benim ona karışmam mümkün değildir.”

Erdoğan son olarak Suudi Arabistan gezisi dönüşünde uçakta konuyla ilgili gazetecilerin sorusu üzerine şöyle konuşmuştu:

“MİT sıradan bir kurum değil. Devletin milli istihbarat teşkilatı zayıfsa, o devletin ayakta kalması mümkün değildir. Biz onu böyle bir göreve getirdik, getiren de benim. Madem öyle, ayrılırken de, eğer müsaade edilmiyorsa orada kalması ve ayrılmaması gerekirdi. Dolayısıyla tabii ki hâlâ kırgınım.”

Fidan dün adaylığını geri çektiğini yaptığı yazılı açıklamada “Gördüğüm lüzum üzerine, bugün itibariyle 25’inci Dönem milletvekili genel seçimleri aday adaylığı başvurumu geri çekmiş bulunuyorum” sözleriyle duyurmuştu.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, dün Bakanlar Kurulu toplantısı sonra Fidan’ın Başbakan Davutoğlu tarafından yeniden MİT müsteşarı olarak görevlendirildiğini açıklamıştı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89