• BIST 9475.01
  • Altın 2496.579
  • Dolar 32.5995
  • Euro 34.7967
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 26 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C
  • Berlin 7 °C

Davutoğlu'ndan 'ateşkes bitti' açıklamasına yanıt

Davutoğlu'ndan 'ateşkes bitti' açıklamasına yanıt
​Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Cumhuriyet Halk Partisi ile yaptığı 1. tur koalisyon görüşmelerini AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında değerlendirdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, KCK'nın ateşkesin bittiği ilanıyla ilgili soruya "Biz bu tür tehdit ve şantajlar karşısında atılması gereken adımlardan hiçbir şekilde, bir adım dahi geri durmayacağımız" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, KCK'dan gelen ateşkesin bittiği yönündeki açıklamaya ilişkin, "Ateşkes tabirini biz hiçbir zaman kullanmadık. Eğer çözüm süreci bağlamında çatışmasızlıktan bahsediliyorsa, bunun da açıklamasını yaptık. Buna biri darbe vurmuşsa, silahlı grupların Türkiye’yi terk etme taahhüdünü yerine getiremeyenler vurdu. Görüştüğüm de HDP’ye de ifade edeceğim. Artık herkes şiddetle demokrasi arasında seçim yapma aşamasına gelmiştir." dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Cumhuriyet Halk Partisi ile yaptığı 1. tur koalisyon görüşmelerini AK Parti Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi. Davutoğlu, "KCK’dan ateşkesin bittiği ilan edildi. Siz ne dersiniz?" şu sözlerle yanıt verdi:

"GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ"

"Bugün bahsettiğiniz açıklama ise hepimizin üzerinde durmamız gereken bir durumdur. Hafta sonu Kars’ta bir çok şehrimizde terör ve şiddet saldırılar devam etti. Türkiye 7 haziran seçimlerini olgunlukla tamamlamışken, aynen 2011 seçimlerinden sonra da terör sarmalına sokmak istemişlerdi. Şimdi de varlığı aşikar. Herkes ciddi sınavla karşı karşıyadır. 7 haziran seçimlerine milli iradeden temsil meşruiyeti almak için gelen bütün partiler, bu tür açıklamada ortak tavır sergilemek zorundadırlar. Saldırıların gerekçesi olarak, baraj yapımı yol yapımı ifade ediliyor. Bir kere Türkiye, egemenliği milletten alan hükümetler tarafından yönetilir. Bu hükümetler yol ve baraj çalışması yaparlar. Kimsenin tehdidiyle geri adım atmazlar. Ateşkes tabirini de biz hiçbir zaman kullanmadık. Eğer çözüm süreci bağlamında çatışmasızlıktan bahsediliyorsa, bunun da açıklamasını yaptık. Buna biri darbe vurmuşsa, silahlı grupların Türkiye’yi terk etme taahhüdünü yerine getiremeyenler vurdu. Bu zamandan beri biz bekledik. Ama bir taraftan da demokratikleşme çabalarından ödün vermedik. Şimdi de hiçbir şekilde geri adım atmayacağız. Ancak bu şekilde ifadelerle, ülkemizi, meşru hükümeti, Meclis’imizi, siyasi iradeyi tehdit eden yaklaşımlara da kesinlikle müsaade etmeyeceğiz.

"HDP'YE İFADE EDECEĞİM"

Görüştüğüm de HDP’ye de ifade edeceğim. Artık herkes şiddetle demokrasi arasında seçim yapma aşamasına gelmiştir ve uluslararası alanlarda da demokrasinin yanında olan herkes, Türkiye’nin takınacağı tavra destek vermek durumundadır. Biz bu tür tehdit ve şantajlar karşısında atılması gereken adımlardan hiçbir şekilde, bir adım dahi geri durmayacağımız gibi, kamu düzenin tesisi için her türlü tedbiri alırız. İlgili birimimizi toplantıya çağırdım, gerekli talimatlar yapılmıştır. Hiçbir şekilde teröre şiddete izin verilmeyecektir. 

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89