• BIST 9093.41
  • Altın 2325.482
  • Dolar 32.3736
  • Euro 34.9977
  • İstanbul 21 °C
  • Diyarbakır 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Berlin 13 °C

Davutoğlu: Suriye rejimiyle iş birliği içindeler

Davutoğlu: Suriye rejimiyle iş birliği içindeler
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu güvenlik toplantısı kayıtlarının sızdırılmasına "savaş ilanı" dedi.

Konya'da KonTV'ye konuşan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Bunu yapanların, Suriye rejimiyle iş birliği içinde oldukları aşikar, El-Kaide ile de iş birliği içindeler. O toplantı, IŞİD'in oradaki askerlerimize yönelik güvenlik tehdidi karşısında, terör yapılanmasına dönük olarak tedbirlerin konuşulduğu bir toplantı" dedi.

Youtube'a erişimin engellenmesiyle ilgili de konuşan Davutoğlu, "TİB Başkanlığımız Youtube'dan ulusal güvenlikle ilgili olan bu yayınların durdurulmasını talep etti ve dünyada her yerde devletlerin bu tür tedbir alma hakları var" dedi.

Perşembe günü internete düşen ses kaydında devletin üst düzey toplantılarının dinlenildiğinin ortaya çıkmasının ardından Davutoğlu bir basın toplantısı düzenlemişti. Davutoğlu burada, ses kaydının internete sızdırılmasının bir "siber saldırı" olduğunu söyledi:

"Sayın Başbakanımız başta olmak üzere birçoğumuzun, bakanların son derece kritik devlet görevi yürüten yetkililerin telefonlarının ve ortam dinlemesinin yapılması, açık şekilde Türkiye Cumhuriyeti devletine ve milletine savaş ilanıdır."

Davutoğlu, her türlü tedbirin alınacağını ve ses kaydını Youtube'a koyanların cezalandırılacağını söyledi.

Başbakan: Bu alçaklıktır, namussuzluktur, adiliktir

Partisinin Diyarbakır mitinginde konuşan Başbakan Erdoğan Youtube'a konulan ses kaydıyla ilgili konuştu. Erdoğan isim vermeden Cemaat'i hedef gösterdi ve şöyle dedi:

"Bu Pensilvanya ihanet içinde. Bugün Youtube’a yine bir şey düşürdüler. Ulusal güvenliğimizle ilgili. Suriye’de Süleymanşah Türbesi'yle ilgili görüşmeyi Youtube’a düşürdüler. Bu alçaklıktır, namussuzluktur, adiliktir. Bunların inine gireceğiz. Bu kadar önemli bir görüşmeyi ortam dinlemesi yaparak sen kime servis yapıyorsun? Bunların dershanelerinde okuyan çocuklarınız varsa alın. Biz size hafta sonlarında ücretsiz takviye kursu vereceğiz. Bunlara söğüş vermeyin, paranızı vermeyin. Bunların okullarından çocuklarınızı da alın. Bize okullarımız yeter."

Arınç: Düşman bile yapmaz

Kayıtların sızdırılmasına Başbakan Yardımcısı Arınç'tan da tepki geldi. Arınç, yıllardır devletin bir çok kademesinde bulunduğunu hatırlatırken, "Ben 40 yıldır siyasetteyim, 15-20 yıldan beri Meclis'teyim, Meclis Başkanlığı yaptım, Güvenlik Kurulu toplantılarına katılıyorum. Böylesine büyük bir alçaklığı hiçbir milletin ferdi yapmaz. Bunu düşman bile yapmaz. Düşmandan daha alçak olan bu insanları Rabbim inşallah bulmamızı nasip eder" dedi.

Arınç, "Her şeye tahammül edebiliriz ve düşünebiliriz, bekleyebiliriz ama bir insan eğer bunu devletini batırmak, milli güvenliği zaafa uğratmak, bizi bir başka ülkeyle savaşa sokmak amacıyla yapmışsa Allah onların bin kere belasını versin" dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89