• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 23 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C
  • Berlin 13 °C

Davutoğlu: Herşeye rağmen süreç devam edecek

Davutoğlu: Herşeye rağmen süreç devam edecek
Partisinin Van İl Kongresinde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu; “Çözüm süreci kesinlikle kamu düzenine alternatif değilidir” dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Van İl Kongresi’nde yaptığı konuştu. Müzakere süreci devam ettikçe mahalle baskısının arttığını öne süren Davutoğlu, herşeye rağmen sürecin devam edeceğini söyledi.



 Davutoğlu; “Çözüm süreci kesinlikle kamu düzenine alternatif değilidir” dedi.

Davutoğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle:

B
aşbakan Ahmet Davutoğlu,
AK Parti Van 5. Olağan İl Kongresi'nde bir konuşma yaptı. 

Davutoğlu, “Kürtçe üzerindeki yasakların tümünü kaldırdık. 24 saat kürtçe yayın yapan kanal kurduk, herkesin onurlu eşit vatandaşlar olarak yaşamalarının zeminini kurduk. Bu topraklarda artık kimse dini, dili, inancı için ötekileştirilemeyecek tahkir edilemeyecek” dedi. 

Başbakan Davutoğlu konuşmasına Kürt Bilgesi Feqiyê Teyran'ın, "Ey av û av, ey av û av. Ma tû bi eşk û muhbet î (Ey su, ey su. Sen aşkla ve muhabbetle mi dolusun? )" mısralari ile devam etti. 

Her kesimle görüşme 

Davutoğlu, “çözüm süreci” kapsamında HDP-DBP dışında kalan kesimlerle de görüşeceklerini belirterek, şunları söyledi:

“Sayın Cumhurbaşkanımız da bunun takipçisi olacağını söyledi. Herkesle konuşacağız. Çözüm süreci tek taraflı yürüyen bir süreç değildir, sadece bir kesimle bir tarafla yürüyen bir süreç değildir. Milletimizin malıdır ve hepsi ile birlikte yürüyecektir. Önümüzde kararlı bir şekilde takip ettiğimiz bir yol haritası var. Bir daha anneler ağlamasın, kardeşi kardeşe düşman kılacak çabalar başarıya ulaşmasın diye, Türk, Kürt, Alevi, Sünni, her bir kardeşimizle yürümeye devam edeceğiz.” 

Çözüm süreci devam edecek 

“Çözüm süreci”nin devam edeceğini ve bu süreci önemsediklerini belirten Davutoğlu, şöyle devam etti: 

“Çözüm süreci’ dediğimiz şey, bu topraklarda yaşayanları kardeş yapmaktır, milli birliktir, vatandaşlıktır. İlk olarak çözüm süreci dedik. Ama birileri Kobani'yi bahane ederek bütün Doğu ve Güneydoğu'yu vandalizme boyun eğeceğimizi zannettiler. Biz bir şey vurguladık: Çözüm süreci kamu düzenine alternatif değildir. Halkımızla birlikte her bir şehrimizi huzur diyarı yapmaya kararlıyız.”

Konuşmasında çocukları dağda olan annelere çağrıda bulunan Davutoğlu, şunları söyledi:

“Şimdi ben soruyorum o çocukları dağa kaldıranlar neyin mücadelesini veriyor? Bütün annelere sesleniyorum. Sesinizi yükseltmeye devam edin. Bu çocukların hepsi bizim çocuğumuzdur. Tek bir canımızı bile kaybetmek istemiyoruz. O gencecik çocukları tekrar kazanabilmek için çözüm süreci diyoruz.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89