• BIST 9079.97
  • Altın 2300.766
  • Dolar 32.3336
  • Euro 35.1039
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C
  • Berlin 12 °C

Davutoğlu görevi iade ediyor

Davutoğlu görevi iade ediyor
Koalisyon çabalarının başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Başbakan Davutoğlu hükümet kurma görevini bu akşam iade edecek.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP ve MHP ile gerçekleştirdiği koalisyon hükümeti kurma görüşmelerinin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından, akşam 19:30'da yapılacak görüşmede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hükümeti kurma görevini iade edecek.

Ana Muhalefet Partisi CHP, iade edilmesinin ardından hükümet kurma görevinin kendilerine verilmesini istiyor. 

"Görev CHP'ye verilmeli"

CHP Grup Başkan Vekili Levent Gök, görev CHP'ye verilirse, CHP-MHP azınlık hükümeti formülünü deneyeceklerini ifade etti;

"Elbette, şimdi demokratik teammüller işleyecektir. Sayın Davutoğlu görevi devrettikten sonra doğal olarak en çok oyu alan ikinci parti olarak görevin Cumhuriyet Halk Partisi'ne verilmesi gerekir. Biz de Türkiye'yi hükümetsiz bırakmamak açısından bütün koalisyon seçeneklerini değerlendireceğiz ve halkımızın beklediği bir seçeneği yaratmak için çalışacağız. Bu olur mu olmaz mı, elbette bunu aldıktan sora göreceğiz. Ama biz şu ana kadar Sayın Davutoğlu'nun üstlenmiş olduğu görevde bir koalisyon arayışında değil, daha çok kendilerinin iktidarda olduğu bir dönemde seçime götürme arayışı içerisinde olduklarını gördük. Bu nedenle bu kabul edilebilir değildir. Türkiye'nin bir an önce bir koalisyona, bir hükümet kurmasına ihtiyaç vardır ve Cumhuriyet Halk Partisi de görevi devralarak bir hükümeti kurma açısından çalışmaları başlayacak iradeye sahiptir."

"Manen mutmainim"

Davutoğlu, MHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Lideri Devlet Bahçeli ile gerçekleştirdiği görüşme sonrası yaptığı toplantıda sorulan "23 Ağustos’ta süre doluyor. Hükümeti kurma görevini ne zaman devredeceksiniz? Devredecek misiniz?" sorusunu şöyle cevaplamıştı:

"Aklımda 9 opsiyon vardı. Bugün Sayın Bahçeli’yle kalan dört opsiyon da yine saygı duyduğumu ifade ederek söylüyorum, mümkün olmadı. Şimdi nihayetinde tabii siyaset bir çözüm bulma sanatı. Bir sorunlar yumağından bir netice üretme sanatı. Bu anlamda hiçbir kapıyı kapatmış değiliz. Tekrar tekrar konuları ele alabiliriz. Ama şu anda koalisyon ihtimalini gerçekleştirecek bir yol gözükmüyor. Bana da hükümet kurma görevi, ülkeyi hükümetsiz bırakmamak çerçevesinde elimden geleni yapmış olduğum konusunda manen mutmainim. Elimden gelen bütün çabayı gösterdim. Buna Kılıçdaroğlu ve Bahçeli de şahittir. Yapılabilecek başka bir yol olsaydı da denerdim." (Al Jazeera)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89