• BIST 9937.32
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 29 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C
  • Berlin 15 °C

Davutoğlu: Çözüm sürecinde yolun yarısı geçildi

Davutoğlu: Çözüm sürecinde yolun yarısı geçildi
Başbakan Davutoğlu, çözüm sürecinin belli aşamaları olduğunu, bunun yarısının aşıldığını söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu çözüm sürecinde önemli bir mesafe kaydedildiğini, yolun yarısının geçildiğini söyledi.

Başbakan Davutoğlu, TRT Haber televizyonunda gazetecilerin sorularını cevapladı. Çözüm süreci, yeni anayasa, paralel yapı ile mücadele gibi konularda sıcak açıklamalar yaptı.

İşte Davutoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları:

Bir mülakatta şunu zikretmiştim. Bu öyle bir şey ki, hızlı akan bir nehirde karşıdan karşıya geçmek gibi. Yarıya kadar geldiğiniz inancına kapıldığınız anda karşıya geçmeye çalışırsınız. Ama oraya gelmemişseniz akıntı da varsa aklınız geride olur. Bugün geldiğimiz nokta itibariyle, biz yarıyı geçtik artık. Bundan sonra çözüm sürecinin bütün aktörleri açısından karşı kıyıya bir an önce ulaşmak var. Çözüm sürecinin belirli aşamaları vardı. Bu aşamaları katettikçe yeni ufuklar açıldı.

15 GÜNDE BİR TOPLANACAĞIZ

Şimdi tek kaygımız var, bu yarayı kapatmak ve bu yarayı kapatacağız. Bu ülkede ne Diyarbakır hapishanelerinde yaşanan zulümler bir daha yaşanacak, ne dış veya iç provokasyonlarla gençlerin hayatlarının baharında dağlara götürüldüğü, kullanıldığı süreçler yaşanacak. Önceliğimiz Türkiye'nin her yerinde aidiyet hissinin gelişmesi ve silahların tümüyle devreden çıkmasıdır. Çözüm sürecinde başkanlığımda oluşturulan mekanizmanın 15 günde bir toplanacak.

Çatışmasızlık ortamını sürdürmek istiyoruz. Çalışmaları kamu ile paylaşma noktasına geldiğimizde paylaşacağız. Demokratikleşme adına atılan adımlarla çözüm güçlendirilecek. Akil Adamları önümüzdeki süreçte aktif bir şekilde kullanmayı düşünüyoruz.

GENELKURMAY BAŞKANI İLE HERŞEYİ GÖRÜŞTÜM

Bu oyun Türkiye'de bir daha oynanamaz. Biz paralel yapılanmaya izin vermeyiz. Yargı tek bir ekolün hakimiyeti altına giriyor. Böyle bir yapının oluşturacağı yargı en acımasız dikta olur. Bütün yargı mensuplarına sesleniyorum; Tek başınıza karar verin. Burada hedef alınan Türkiye'nin 12 yılda biriktirdiği enerjidir, güçtür. Genelkurmay başkanımız ile bütün konuları her detayıyla görüştük. Bu çeteler bir piyon.

YÜZYILIN BAYRAMI OLACAK

Cumhurbaşkanlığı seçimi, 'Yeni Türkiye' söylemi ve hükümet programı hakkındaki soruları da cevaplayan Davutoğlu şunları kaydetti: Biz AK Parti olarak iç siyasette siyasetin öznesini değiştirdik. Vatandaşı özne yaptık. Dış siyasette de Türkiye'yi özne yapmak… Bütün çabamız Türkiye'yi tarihin akışında bir özne yapmaktı. Son cumhurbaşkanı seçimi Türkiye Cumhuriyeti'nin öznesini değiştirdi. İç siyasetin öznesini artık her bir Türk vatandaşı.

2015-2019 arasında ne mahalli seçim var, ne genel seçim var, ne herhangi bir cumhurbaşkanlığı seçimi var. İnşallah yapabilirsek bir anayasa referandumu, yeni bir anayasa yaparız. O da şenlik olacak. Yani bırakın seçimi, şenlik olacak, toplumsal bir şenlik. Yani yüzyılın bayramı olacak.

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89