• BIST 9055.87
  • Altın 2292.207
  • Dolar 32.314
  • Euro 35.1085
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C
  • Berlin 14 °C

Davutoğlu: CHP, HDP’nin barajı aşması için çalışıyor

Davutoğlu: CHP, HDP’nin barajı aşması için çalışıyor
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Rize’de partisinin Cumhuriyet Meydanı’ndaki mitinginde konuştu.

Rize’de konuşan Başbakan Davutoğlu: “CHP, HDP, paralelci çete. MHP de kenarda bekliyor, ‘ne zaman katılacağım, çatı adayı başbakan yapabilir miyim?’ diye. İbretlik günler yaşıyoruz” dedi.

Başbakan Davutoğlu, ”CHP, HDP, paralelci çete. MHP de kenarda bekliyor, ‘ne zaman katılacağım, çatı adayı başbakan yapabilir miyim?’ diye. İbretlik günler yaşıyoruz” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle:

“Şimdi ne yapıyorlar biliyor musunuz? Bakın dikkatinizi çekiyorum, karşımızda cephe oluşturuyorlar.

“CHP, HDP, paralelci çete. MHP de kenarda bekliyor, ‘ne zaman katılacağım, çatı adayı başbakan yapabilir miyim?’ diye. İbretlik günler yaşıyoruz. Biz seçim kampanyasına başlıyoruz, paralelciler bir bakıyorsunuz, adliyede hiç yetkisi olmayan bir mahkemeden tahliye kararı çıkarıyorlar. Ya biz buna teslim olur muyuz? Türk yargısı, buna teslim olur mu? Gereği yapıldı, HSYK tarafından.

“Dün bunlardan birisi, Cumhurbaşkanımızı ve beni alenen ölümle tehdit ediyor. Yahu bizi tanımamışlar. Biz doğduğumuz anda ölümle teslim olmuşuz. Ne zaman kader tecelli edecekse ona teslim olmuşuz. Biz, öyle veya böyle şu veya bu korkuyla bu toprakları terk ettik mi? Terk eder miyiz? Peki onların hocası nerede, Pensilvanya’da. Bizi kimse korkutamaz.

“Dikkatinizi çekeyim, CHP Genel Başkan Yardımcısı bir açıklama yaptı, Rizeliler bunu çok iyi dinleyin, dedi ki ‘HDP barajı aşsın diye HDP’ye dikkatli davranıyoruz’, yani HDP’nin barajı aşması için, CHP çalışıyor.

“Koalisyonu anlayın. Türk baasçıları ile Kürt baasçıları yan yana. CHP ile HDP yan yana. Bugün gazetelerde var. Öte yandan dün bize tehditler savuran bu paralelcilerden biri, Ekrem Dumanlı, Diyarbakır’da, Belediye Başkanı Gülten Kışanak ile arka kapıdan girerek, konuşuyor. Şimdi çıksınlar açıklasınlar.

“HDP çıksın, açıklasın, paralelcilerle ne işi var? O her zaman mukaddesattan bahseden, milleti aldatan paralel çete çıksın, HDP ile ne işi var, açıklasınlar. CHP çıksın paralelcilerle ne konuşuyorlar, HDP ile ne plan yapıyor, açıklasınlar. Planı söyleyeyim; tam bir hayal peşindeler. Hep beraber bir araya gelip AK Parti’nin yükselişini durdurmak istiyorlar. Durdurabilirler mi?

“Siz buna izin verir misiniz, biz buna izin verir miyiz, Ankara’da? Ham hayal, ham hayal. İşte şu meydan gösteriyor, 3’ü değil 13’ü bir araya gelse Cumhurbaşkanlığı seçiminde nasıl bir araya geldiler, bir şeyi değiştiremediler, şimdi de bir araya gelseler bu milletin iradesine ipotek koyamazlar.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89