• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 25 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 21 °C
  • Berlin 13 °C

Dalan'a MİT'ten gelen bilgi!

Dalan'a MİT'ten gelen bilgi!
Ergenekon'un firari sanığı Dalan'ın hükümeti devirmek için yoğun çaba sarf ettiği, MİT'ten gelen ihbar üzerine de kaçtığı belirtildi.

Ergenekon davasının 4. iddianamesinde yeralan firari sanık Bedrettin Dalan ile ilgili çarpıcı bilgiler yer aldı. Dalan'ın hükümeti devirmek için hazırladığı darbe planlarında, medya ve siyasetin yönlendirilmesi amacıyla üst düzey iş adamları ile görüşmeler yaptığı ortaya çıktı.

Ayrıca, darbe sonrası kurulacak hükümette 'başbakan' olma görevi üstlendiği belirtilen Dalan'ın, Ergenekon sanıkları emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, emekli Albay Hasan Atilla Uğur ve İsmail Yıldız ile görüşerek 'askeri müdahalenin zorunluluk' olduğu yönünde motivasyon ve cesaret verici açıklamalar yaptığı vurgulandı.

Firari sanık Dalan'ın, örgüte finans desteği sağladığı ve aralarında Adil Serdar Saçan'ın da bulunduğu örgüt üyelerine mütevelli heyeti başkanı olduğu üniversitede görevler verdiği belirtildi. Dalan'ın örgütün strateijisi doğrultusunda uluslararası ilişkiler faaliyeti yürüterek darbeye zemin hazırladığı detaylarıyla yer buldu.

MİT'TEN ÖĞRENİNCE KAÇTI

Dalan'ın hakkında soruşturma yürütüldüğünü ve gözaltına alınacağını İstanbul MİT Bölge Başkan Yardımcısı olarak görev yapan şüpheli Özel Yılmaz vasıtasıyla öğrendiği belirtilen iddianemede şu ifadeler kullanıldı: "Hakkında hiçbir yakalama kararı ve ifadeye çağrı dahi olmaksızın 15.10.2008 tarihinde yurtdışına kaçtığı, o tarihten sonra soruşturmada hakkındaki deliller sebebiyle halen firarda olması sebebiyle yakalama emri çıkartılmıştır."

Dalan ile alakalı delillerin sanıklar emekli Korgeneral Şener Eruygur, Levent Ersöz, Hasan Atilla Uğur ve İsmail Yıldız'dan çıktığı belirtilerek şu ifadeler kullanıldı: "Doğu Perinçek grubunda görevli örgüt üyeleri Mehmet Deniz Yıldırım ve Ufuk Akkaya'dan elde edilen gizli telefon görüşmelerinin de aynı şüpheliler tarafından darbe çalışmaları sırasında yürütme organını devirmeye teşebbüs eylemlerinde kullanılmak amacıyla Ergenekon silahlı terör örgütü adına kurulan özel istihbarat arşivi için dönemin jandarma istihbaratının teknik imkanlarının da kullanılmasıyla oluşturulan özel istihbarat arşivinden çıkarıldı. Örgütün talimatları doğrultusunda şüpheliler Mehmet Deniz Yıldırım ve Ufuk Akkaya tarafından yayınlandı. Şüpheli Dursun Çiçek ve Serdar Öztürk'ün de Levent Göktaş ile irtibatları sebebiyle belirtilen şüphelilerle alakalı delillerin aynı dosya çerçevesinde değerlendirilmesinde zorunluluk görüldüğünden aralarındaki irtibat sebebiyle birleştirilme talep edilmiştir."

İŞTE DALAN’A YÖNELTİLEN SUÇLAMALAR

İddianamenin bir numaralı sanığı, eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Bedrettin Dalan oldu. İşte Dalan’a yöneltilen suçlamalar:

• Ergenekon Silahlı Terör Örgütü’nün hükümeti ortadan kaldırmak için yaptığı darbe planlarında medya ve siyasetin yönlendirilmesi ile bazı üst düzey işadamlarının bu hususta ikna edilmesi görevini üstlendi. Bu amaçla medya sahipleri ve işadamları ile görüşmeler yaptı.

• Ergenekon sanıkları emekli Tuğgeneral Levent Ersöz ve emekli Albay Hasan Atilla Uğur ile görevde oldukları dönemde görüşerek askeri müdahale için onları teşvik edip cesaret verdi.

• Ergenekon’a finans sağladı, aralarında Adil Serdar Saçan’ın da bulunduğu örgüt üyelerine üniversitesinde görev verdi.

• Örgütün stratejisi doğrultusunda uluslararası ilişkileri yürüttü.

• Darbe sonrasında kurulacak hükümette Başbakan olma görevini üstlendi.

Son 7 yılın darbe planları birleştiriliyor

Mahkeme, 4. İddianame’nin ilk duruşmasının 28 Haziran’da Silivri’de yapılmasına karar verirken, savcılığın iddianamenin birleştirilmiş 2. ve 3. iddianameleri davasıyla birleştirilmesiyle talebiyle ilgili kararı ilk duruşmaya bıraktı. Mahkeme birleştirme kararı verirse, 2003 yılındaki Ayışığı, Sarıkız ve Yakamoz darbe planlarının yargılandığı iki numaralı davayla 2009 tarihli Demokrasiye Müdahale Planı’nın yer aldığı yeni dava tek dava ile birleşmiş olacak ve son 7 yıldaki tüm darbe planları ortak yargılanmaya başlanacak. Mahkeme, müştekiler İdris Naim Şahin, Hasan Hüseyin Tanrıverdi, Süleyman Küçüksucu, Ali Aydın, Mustafa Coşkun’ın da 2. duruşmanın ardından mahkemeye katılmasına karar verdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89