• BIST 10082.77
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 13 °C
  • Berlin 11 °C

Cumhurbaşkanı Gül Tunceli'de

Cumhurbaşkanı Gül Tunceli'de
Cumhurbaşkanı olan Gül, "Edirne ile Hakkari'nin, Sinop ile Mersin'in, Kayseri ile Tunceli'nin hiçbir farkı yok" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Tunceli'de. Turgut Özal'dan 19 yıl sonra kente gelen ilk cumhurbaşkanı olan Gül, "Edirne ile Hakkari'nin, Sinop ile Mersin'in, Kayseri ile Tunceli'nin hiçbir farkı yok" dedi.

Elazığ'dan karayoluyla Tunceli'ye geçen Gül'ü, Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen, Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin, Tunceli Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu, Tunceli Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Mehmet Çörten ile öteki ilgililer karşıladı.

7211

Vatandaşlarla sohbet eden Gül, iş, eğitim, para yardımı gibi sorunları dinledi ve ellerinden geleni yapacakları sözünü verdi. Bazı vatandaşlar, Gül'e, Munzur çayına yapılması planlanan barajın durdurulması isteklerini de iletti.

Cemevi yapılması isteğini içeren dövizi taşıyan vatandaşları da dinleyen Gül, "Sizler için geldik. Sizin için buradayız" diye konuştu. Vatandaşların yanından el sallayarak ayrılan Gül, Vali Mustafa Taşkesen'in makamına geçti.

7212

Burada bir açıklama yapan Gül, Edirne ile Hakkari'nin, Sinop ile Mersin'in, Kayseri ile Tunceli'nin hiçbir farkının olmadığını belirterek, "Hepsi de çok aziz vatan topraklarıdır ve her yerde yaşayan insanlar da bu ülkenin birinci sınıf, en asil vatandaşlarıdır" dedi.

Uzun bir zamandan bu yana Tunceli'yi ziyaret eden bir Cumhurbaşkanı olmanın gururunu yaşadığını belirten Gül, "Tüm bölgelerimizin kendine has özellikleri olduğu gibi Tuncelimizin de kendine has özellikleri vardır. Bu hususa kültürel bakımdan baktığımızda Alevi kültürünün yaşadığı, Alevi vatandaşlarımızın olduğu ve bu anlamda kültürel zenginlikleriyle, farklılıklarıyla değer katan bir ilimizdir. Böyle bir ilimizde bulunmanın mutluluğunu yaşıyorum" diye konuştu.

Bütün iller gibi Tunceli'nin de birçok ihtiyaçları bulunduğunu belirten Gül, ilde yapılması gerekenler olduğunu söyledi.

Hava muhalefeti nedeniyle Munzur ve Pülümür çaylarının geçtiği güzel vadileri, güzel manzaraları görme imkanı olamayacağını kaydeden Gül, "Ümit ediyorum ki, bir daha ki gelişimizde Tuncelimizin bu güzelliklerini görme imkanımız olur" dedi.

Valilik ziyaretinde, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Cem Vakfı Başkanı İzzettin Doğan ve bazı milletvekilleri de hazır bulundu.

Gül'ün Tunceli Üniversitesi'nin akademik yıl açılışına katılması ve konuşma yapması öngörülüyor. Cumhurbaşkanı'nın ayrıca valilik yetkilileri ve sivil toplum örgütü temsilciler ile bir araya gelmesi bekleniyor.

Gül, doğuya en kapsamlı ziyaretini göreve geldikten sonra yapmış; 11-14 Eylül 2007 tarihlerinde van, Hakkari, Siirt ve Diyarbakır'a gitmişti. Cumhurbaşkanı, doğuya en son ziyaretini ise 8 Ağustos 2009'da Bitlis'e yapmıştı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89