• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 15 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C
  • Berlin 17 °C

Cumhurbaşkanı Gül: Huzursuz ve rahatsızım

Cumhurbaşkanı Gül: Huzursuz ve rahatsızım
Cumhurbaşkanı Gül, ''Gerilim iyi değil, huzursuz ve rahatsızım. Tokat olayını araştırıyorum''dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları günü nedeniyle, TBMM İnsan Hakları Komisyonu üyeleri ile görüştü. Komisyonun CHP'li üyelerinin boykot ederek katılmadığı görüşmede Gül ''Tokat olayının önünü arkasını araştırıyorum. Son günlerdeki gelişmelerden huzursuz ve rahatsızım'' dedi.

Gül, Abdullah Öcalan'ın yıllarca Suriye'de barındırılmasının perde arkasında ''Su sorunu'' da olduğunu vurguladı. Gül'ün Zafer Üskül başkanlığındaki heyete şu mesajları verdiği öğrenildi:

GERİLİM İYİ DEĞİL

"Türkiye'de son günlerdeki gerilim iyi değil. Olup bitenden ben de huzursuz ve rahatsızım. Bu durum Türkiye'yi zayıf düşürüyor. Türkiye'nin gerilmesi iyi sonuç getirmez. Daha soğukkanlı ve dikkatli üslup faydalı olur.

TOKAT OLAYININ ARKASI

Perşembe günü yapacağım olağan görüşmelerde, son günlerde yaşanan olayların önünü arkasını yetkililere soracağım. Tokat olayı konusunda İstihbarat yetkililerinden ayrıntılı bilgiler istedim.

ANAYASA FIRSATI KAÇTI

Bugünkü parlamentomuz aslında çok önemli bir yapıya sahip. Neredeyse tüm siyasi görüşler temsil ediliyor. Ancak, parlamento Anayasa değişikliği fırsatını kaçırdı.

ÖCALAN SIRRI

TBMM'nin açılışında yaptığım konuşmamdaki "Sorunlarını, kendi iradeleriyle çözemeyen devletler, başkalarının istismarına açıktır. Siyasi aklı güçlü bir devlet buna izin vermez" bölümü yanlış anlaşıldı. Oysa ben demokrasi standartımızın yükseltilmesini vurgulamak istedim. Birileri bizim problemlerimizi bize karşı kullanabilir. Bu dostumuz da olabilir, düşmanımız da… Suriye Öcalan'ı neden tuttu? Çünkü, Türkiye'nin suların idaresiyle ilgili inisiyatifi elinde tutması, tüm Arap dünyasının aleyhine görünüyordu. Suriye de Öcalan'ı elinde bir koz gibi yıllarca tuttu.

ZENGİNLEŞME YARAMADI

Milli gelir 10 bin dolara çıkmasıyla insanlar meselelere daha yapıcı olur diye düşünüyordum. Milli gelirimiz arttı, zenginleşmeyle ve eğitim düzeyinin yükselmesiyle beraber farklılıklarımızın da derinleştiği bir tablo ortaya çıktı.

CEZAEVLERİ AVRUPA STANDARDINDA

Ben yurtdışında çok cezaevi dolaştım. Bizim cezaevlerimizle ilgili şikayetler olabilir. Bu da gayet doğaldır. Ancak Türkiye'deki cezaevlerinin standartları dışarıdaki cezaevlerinin standartlarının çok üstündedir.

URUMÇİ'YE GİDİN

Çin Urumçi'ye mutlaka gitmek lazım. Oradaki insanların durumunu da mutlaka dikkate alın. Orada yaşayan insanların siz gidip döndükten sonra da sıkıntı yaşamamaları lazım. Ben Çin'e gitmeden önce 'Doğu Türkistan'a da gitmek istiyorum. Oradaki insanları sıkıntıya sokmayayım' dedim. Yetkililerden "Hayır sıkıntı olmaz" cevabını aldıktan sonra Çin'e gittim."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89