• BIST 9093.9
  • Altın 2324.48
  • Dolar 32.3555
  • Euro 34.9625
  • İstanbul 21 °C
  • Diyarbakır 18 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Berlin 12 °C

Cumhurbaşkanı Gül, Diyarbakır'da

Cumhurbaşkanı Gül, Diyarbakır'da
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 2 günlük temaslarda bulunmak üzere ANA isimli uçak ile Diyarbakır'a indi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 2 günlük temaslarda bulunmak üzere ANA isimli uçak ile Diyarbakır'a indi. 

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı havaalanında, Cumhurbaşkanı Gül'ü Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Salih Zeki Çolak, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Galip Ensarioğlu, Diyarbakır Baro Başkanı Mehmet Emin Aktar ve AKP Diyarbakır milletvekilleri karşıladı.

fotogaleri200.jpg

Cumhurbaşkanı Gül ile birlikte Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehdi Eker ve Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen de Diyarbakır'a geldi. İlk olarak Valilik ve Garnizon Komutanlığı'nı ziyaret edecek olan Cumhurbaşkanı Gül, ardından Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na geçecek.

23679

CUMHURBAŞKANI GÜL, VALİLİĞİ ZİYARET ETTİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Diyarbakır valiliğini ziyaretinde gazetecilerin ''mesaj'' taleplerine cevap vermedi ve ''Daha birçok fırsatlar olacak, konuşmalar yapacağım. Konuşmalarımda sizin beklediğiniz birçok fikrimi, düşüncemi, tartışılan konularla ilgili neler düşündüğümü paylaşacağım'' dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak'ı makamında ziyaret etti. Toprak, burada Gül'e, içkale surlarını ve Malabadi Köprüsü, Ulu Cami ve şehrin tarihi yerlerini gösteren iki ayrı tablo hediye etti.

Gül, Toprak'ın makamında yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı olduktan sonra Diyarbakır'ı ikinci kez ziyaret ettiğini söyledi. İlk ziyaretinin, Cumhurbaşkanı seçildikten hemen sonra bölge illerini kapsadığını ve kısa olduğunu hatırlatan Gül, 2010'un son günlerine rastlayan bu geziyi yapmayı uzun süredir arzu ettiğini belirtti. Gül, ''Bu ziyareti bir süre önce planlamıştık. Bugün de ikinci kez Diyarbakır'da olmaktan gerçekten büyük bir memnuniyet duyuyorum'' diye konuştu.

Gül, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Havaalanından itibaren büyük bir coşkuyla, muhabbetle, sevgiyle beni karşılayan bütün Diyarbakırlı vatandaşlarımı ben de sevgiyle, muhabbetle kucaklıyorum ve hepsine çok çok teşekkür ediyorum. Diyarbakır, Türkiye'nin en önemli illerinden birisidir. Sadece Anadolu'nun değil, tarih boyunca bütün Ortadoğu'nun merkezi olmuş çok büyük bir medeniyet, ticaret ve kültür merkezidir burası... Bugün de aynı şekilde bu önemini devam ettirmektedir.

Şüphesiz ki bütün illerimizin bir kalkınma yarışı içerisinde olduğu bir dönemde Diyarbakır'ın da bir çok meselesi, sorunları vardır. Bütün bunları yakından bir kez daha görmek, bilmek için buradayım. 2 gün boyunca Diyarbakır'da olacağım ve geceyi burada geçireceğim. Bu süre içerisinde gerek vali beyden gerek belediye başkanından ille ilgili tüm bilgileri alacağım, bana brifingler verilecek, üniversiteyi ziyaret edeceğim, Diyarbakır'ın ileri gelenleriyle bir araya geleceğim ve çok daha yakından buranın sorunlarını göreceğim. Onun için gerçekten çok mutluyum.''

Cumhurbaşkanı Gül, valilikten ayrılırken yerel kıyafetli iki çocukla hatıra fotoğrafı çektirdi. Çocuklar tarafından Gül'e çiçekler verildi. Gül, valilikten vatandaşların alkışları arasında uğurlandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89