• BIST 9749.61
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Diyarbakır 29 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C
  • Berlin 9 °C

Çiçek’ten Başbuğ'u yakacak itiraf!

Çiçek’ten Başbuğ'u yakacak itiraf!
Albay Çiçek’in, “sitelerde emrinde çalışan 10-15 personel bulunduğunu, sitelerin İlker Başbuğ’un da bilgisi dâhilinde hazırlandığını” söylediği iddia edildi.
Hükümet aleyhinde kara propaganda yapmak amacıyla Genelkurmay tarafından kurulduğu ortaya çıkan internet siteleriyle ilgili yürütülen ‘İnternet Andıcı’ soruşturması kapsamında kendi isteğiyle ikinci kez ifade veren Demokrasiye Müdahale Planı ve Balyoz davaları tutuklu sanığı Albay Dursun Çiçek, 15 yeni isim daha verdi. Albay Çiçek’in “sıralı amirler benim kadar sorumludur” diyerek, Tümgeneral Mustafa Bakıcı’dan başlayarak emekli Orgeneral İlker Başbuğ’a kadar isimleri saydığı iddia edildi.

Savcı Kansız’a 3 saat ifade verdi

Genelkurmay tarafından andıç soruşturmasını da yürüten Ergenekon Savcısı Cihan Kansız’a gönderilen 13 sayfalık raporda “sitelerin içeriğinden o sitenin yöneticisi sorumlu” denilmesi üzerine Kara Propaganda sitelerinden ikisini yöneten Albay Dursun Çiçek, savcılığa müracaat ederek ifade vermek istedi. Bunun üzerine dün Hasdal Askeri Cezaevi’nden İstanbul Adliyesi’ne getirilen Albay Çiçek, Savcı Cihan Kansız’a 3 saat ifade verdikten sonra cezaevine geri götürüldü.

‘Herşey Başbuğ’un bilgisi dahilinde’

Soruşturma konusu ‘Kara Propaganda Siteleri’ni tek başına yapmadığını, emrinde 10-15 memurun bulunduğunu anlatan Dursun Dursun Çiçek’in, “Yapılan tüm işlemlerin eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ’un da bilgisi dahilinde olduğunu” söylediği öğrenildi. Çiçek’in, Kansız’a ‘sıralı amirlerim benim kadar sorumludur’ dediği isimler:

Org. İlker Başbuğ (Dönemin Genelkurmay Başkanı)
Org. Hasan Iğsız (Andıçta Genelkurmay İkinci başkanı)
Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu (Andıçta MEBS Başkanı)
Korgeneral İsmail Hakkı Pekin (Andıçta Genelkurmay İstihbarat Başkanı)
Korgeneral Mehmet Eröz (Andıçta Genelkurmay Harekat Başkanı)
Tümgeneral Hıfzı Çubuklu (Andıçta Genelkurmay Adli Müşavir)
Tümgeneral Mustafa Bakıcı (Andıçta Bilgi Destek Daire başkanı)

Neden idari soruşturma açılmadı?

Albay Dursun Çiçek, Genelkurmay’ın “Sitelerde maksadı aşan hukuka aykırı kullanım varsa sorumlusunun sitelerin yöneticileri” olduğu yolundaki açıklamasına da cevap verdi. Dursun Çiçek’in “Eğer maksadı aşan bir durum varsa Genelkurmay bu konuda benim hakkımda idari soruşturma başlatabilir” dediği iddia edildi.

İpleri kopartan 13 sayfalık yazı

Kara Propaganda yapan 42 internet sitesiyle ilgili gerçekler Kasım 2009’da gönderilen bir ihbar e-mailiyle ortaya çıkmıştı. İddialara göre, Genelkurmay tarafından kurulan söz konusu siteler hükümet aleyhine kara propaganda yapmak amacıyla kurulmuştu. Bunun üzerine Genelkurmay ‘irtica.org’ gibi sitelerin Başbakanlığı talimatıyla kurulduğunu açıkladı. Başbakanlık, kayıtlarda talimatı bulamayınca Genelkurmay, talimatın merhum Ecevit döneminde sözlü olarak verildiğini iddia etti. Ergenekon Savcılığı’nın ‘sitelerin nasıl, ne zaman, kimlerce kurulduğu’ ve ‘kimin yönettiğini’ sorularına Genelkurmay 13 sayfa cevap gönderdi. Yazıda “söz konusu sitelerin gerekli mercilerin bilgisi dahilinde ve ‘psikolojik harekat’, ‘beyaz propaganda’ amaçlı kurulduğunu”, “Sitelerde maksadı aşan haberler varsa ve sitelerle ilgili hukuka aykırı kullanım varsa sorumlusunun sitelerin yöneticileri olduğunu” bildirmişti. Genelkurmay daha önce de ıslak imzalı Demokrasiye Müdahale Planı ile ilgili Çiçek’i “Amiral yapılmayınca komutanlarından intikam almak için o belgeyi hazırlayıp, sızdırdı” diye suçlamıştı.

‘Babam değil Genelkurmay zarar görür’

Genelkurmay Başkanlığı’nın Kara Propaganda amıcıyla kurulan 42 internet sitesiyle ilgili Ergenekon Savcılığına gönderdiği 13 sayfalık yazıya Dursun Çiçek’in kızı ve avukatı İrem Çiçek tepki göstermişti. İrem Çiçek, yaptığı açıklamada “Genelkurmay’ın gönderdiği yazı babamı etkilemez. Kamuoyunda Dursun Çiçek günah keçisi olarak seçilmiş. Genelkurmay’ın bu yazısı da kamuoyundaki algıyı destekliyor. Yazı babama değil Genelkurmay’a zarar verir” demişti.

İrem Çiçek, dün de babasının yeni bir ifade vermediğini ama savcının ‘Birkaç sorum var’ diyerek bazı sorular yönelttiğini iddia etti. Çiçek “Babamın bazı isimler verdiği yalan. Babam ek ifade de vermedi. İlk ifadesinde Cihan Kansız ‘Benim çok vaktim yok’ dedi. Onun üzerine babam bir dilekçe ile düzeltmelerini gönderdi. Kansız da ‘İfadeleri tutanağa geçelim bir iki sorum var’ dedi. Babam isim zikretmedi. Savcı Kansız ‘O dönem üstleriniz kimdi’ dedi. Babam da ‘Yanlış söylerim. Ben uzun süre Genelkurmay’da çalıştım. Bunu Genelkurmay’a sorun’ dedi” diye konuştu. (Star)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89