• BIST 9645.02
  • Altın 2412.522
  • Dolar 32.5925
  • Euro 34.8086
  • İstanbul 20 °C
  • Diyarbakır 26 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C
  • Berlin 9 °C

Çiçek Taraf'ın iddiasını yorumladı

Çiçek Taraf'ın iddiasını yorumladı
Çicek, Taraf gazetesinde yer alan habere ilişkin "Gerekli araştırma yapmadan konuyla ilgili değerlendirme yapmanın yanlış ve eksik olacağını" söyledi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, "Fatih caminin bombalanacağı" yönünde Taraf gazetesinde yer alan habere ilişkin "Gerekli araştırma yapmadan konuyla ilgili değerlendirme yapmanın yanlış ve eksik olacağını" söyledi.

Taraf Gazetesi'nin "Fatih camii bombalanacaktı" haberine ilişkin bir soru üzerine Çiçek, son zamanlarda bu tip yayınlar yapıldığını belirterek, "Böyle haberler gündeme geliyor, ancak bunun gerçekliği nedir, bunu tam bilmeden, gerekli araştırma yapılmadan ve konuyla ilgili açıklamaların tümünü görmeden bir değerlendirme yapmak yanlış ve eksik olur" dedi.

Türkiye'nin yaşadığı en büyük sıkıntının başında bilgi kirliliği geldiğini ifade eden Çiçek, "Bir konu gündeme geliyor, bu konuyla ilgili benim söylediğim, tüm unsurlar ortaya konulmadan değerlendirme yaptığımızda, bunu da siyasetin gündemine oturttuğumuz da vatandaşın kafası karışıyor. Toplum daha farklı değerlendirmelerin içine itiliyor. Onun için bu konu önümüzdeki günlerde konuyla ilgili olanlar varsa ilgili kurumlar belki bir açıklama yapar. Ondan sonra değerlendirme yapmayı tercih ederim. Kaldı ki bu tip haberler zaten basın yoluyla veya bir şekilde gündeme geldiğinde yargı makamları suç teşkil eden bir yanı varsa inceliyor ve araştırıyorlar. Dolayısıyla işin bir de o yanını görmek gerekir. Sabırla beklemek bence daha doğru olur" dedi.

"Söz konusu eylem 2003 tarihini işaret ediyor, bu konuda ne düşünüyorsunuz?" sorusu üzerine de Çiçek, "Neticede bir sıfatımız var ve sorumluluk taşıyoruz. Mikrofonlar uzatıldığında ayak üstü bu konularda beyanda bulunmak bence çok doğru değil. Sadece beyanat vermek değil, vatandaşımız açısından da bilgi kirliliğine sebebiyet verecek açıklamalardan da kaçınmamız lazım" yanıtını verdi.

Çiçek, Çankaya Köşkü'nde düzenlenen törende duygulu anlar yaşadığının hatırlatılması üzerine de, "İnsanlıktan azıcık nasibi olan herkesin orada yaşananlar karşısında duygulanmaması mümkün değil. Biz orada övünç madalyasını hak etmiş insanlara, onların şahsında tüm şehitlerimize ve gazilerimize şükran, minnet borcumuz var. Ben de bir vatandaşım, netice itibariyle bir insanım. Bizim de zaman zaman duygulu anlarımız oluyor" şekilde değerlendirme yaptı.

Taraf gazetesinin iddiası

Darbeye ortam hazırlamak amacıyla yeni bir eylem planı iddiası ortaya atıldı. Taraf gazetesinde yayımlanan "Çarşaf" ve "Sakal" adı verilen planlara göre Beyazıt ve Fatih camilerinde cuma günü bombalı saldırılar düzenlenecekti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89