• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Diyarbakır 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 17 °C
  • Berlin 6 °C

Çiçek: Açılımı siyasete kurban ediyorlar

Çiçek: Açılımı siyasete kurban ediyorlar
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, "Demokratik Açılım" meselesini "siyasete kurban edenler" bulunduğunu ifade etti...

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, "Demokratik Açılım" meselesini "siyasete kurban edenler" bulunduğunu ifade ederek, "Türkiye'de demokrasi sorunu var mı yok mu? 'Yok' diyorsak, diyeceğim hiçbir şey yok. 'Var' diyorsan çözüm öner o zaman" dedi.

 Çiçek, AK Parti Ankara İl Başkanlığı'nın koordinesinde Polatlı İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen Genişletilmiş İstişare Toplantısı'nda yaptığı konuşmada "Demokratik Açılım" konusuna değindi.

Türkiye'yi zaman zaman sıkıntılara sokan demokratikleşme meselesinin bugün ülkenin en önemli sorunu haline geldiğini ifade eden Çiçek, siyasi partilerin kapatılmasını eleştirdi.

Ülkede istikrarın korunmasının önemine işaret eden Çiçek, "İnsanlar Türkiye'de 5, 10 yıl sonra ne olacağını bilemezse yatırım yaparlar mı? Yatırım yapmazsa kim kaybeder? Hep beraber kaybederiz" diye konuştu.

Muhalefet partilerinin bu sorunla ilgili çözüm önerisi getirmeleri gerektiğini kaydeden Çiçek, "Demokratik Açılım meselesini siyasete kurban edenler var. Türkiye'de demokrasi sorunu var mı, yok mu? 'Yok' diyorsak, diyeceğim hiçbir şey yok. 'Var' diyorsan çözüm öner o zaman. Demokrasi bir pazar, herkes malını alır, gelir pazara. Biz tezgahımızın üzerinde bu ürünleri getiriyoruz. Öbürü ise tezgahının üzerine taş getiriyor, sopa getiriyor hiç durmadan. Pazarda taş sopa mı satacaksın, sen de ürün getir" çağrısında bulundu.

"Demokrasi sorununun, beraberinde terör sorununu da getirdiğini" söyleyen Çiçek, artık bu mücadeleyi yapanların da "terör meselesinin yalnız güvenlik meselesi olamayacağını" dile getirdiklerini ifade ettti.

Çiçek, devletin diğer alanlarda da tedbir alması halinde terör meselesinde başarı elde edilebileceğini belirtti.

Bölgesel bir güç haline gelen Türkiye'nin Orta Doğu, Kafkaslar ve Balkanlar'daki etkinliğine değinen Çiçek, bunun için güçlü bir ülke haline gelmenin gereğine işaret etti.

Türkiye'nin ayağını sağlam basması gerektiğini kaydeden Çiçek, "Sırtımızdaki bagajlardan, yüklerden kurtulmak gerekiyor. Bunun için de kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi pekiştirecek, seçimle gelenin seçimle gittiği, darbelerin konuşulmadığı, insanların birbirine şüpheyle bakmadığı bir demokratik ortamı ve iklimi gerçekleştirmek gerek" şeklinde konuştu.

Teröre karşı yürütülen mücadeleye de dikkati çeken Çiçek, "Ama bu işin olumlu neticelenmesini istemeyen içte ve dışta unsurlar var" dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89