• BIST 8978.78
  • Altın 2299.339
  • Dolar 32.3241
  • Euro 35.0678
  • İstanbul 22 °C
  • Diyarbakır 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C
  • Berlin 11 °C

CHP'nin içindeki İrlanda'lılar kim?

CHP'nin içindeki İrlanda'lılar kim?
Mustafa Denizli'nin Türkiye'nin İrlanda ile yapacağı maç öncesinde kullandığı "içimizdeki İrlandılılar" tabiri bugünlerde CHP içinde çok konuşuluyor.

Bir dönem Türk Milli Takımı'nı çalıştıran Mustafa Denizli'nin Türkiye'nin İrlanda ile yapacağı maç öncesinde sert eleştiri yapanlarla ilgili kullandığı "içimizdeki İrlandılılar" tabiri bugünlerde CHP içinde çok konuşuluyor. Eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in CHP içinde 20 civarında milletvekilini etkileyebileceği yönündeki yorumlar partide, "Demirel, TBMM'de yeni bir grup kuracak. Bizi Truva atı yaptı." tartışması başlattı. Grup Başkanvekili Muharrem ince de tartışmayı bir adım daha öteye götürerek "Bu partide İrlandalılar olmayacak, İrlandalıları temizleyeceğiz dedi. İsmi Demirel'e yakın milletvekilleri arasında geçen Ankara milletvekili Sinan Aygün ise bugün yaptığı açıklamada İnce'ye cevap vererek "İrlandalılardan değilim, Türkmenim" diye konuştu.

İNCE: PARTİDEN İRLANDALILAR TEMİZLEYECEĞİZ

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Yalova'da düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi: ''Ben büyük işlerle uğraşıyorum. Küçük siyasi tartışmalara giremeyeceğim ama bu partide İrlandalılar olmayacak. Bu dönemde partiden İrlandalıları temizleyeceğiz. Ağabeylik yapacağım. Bu partide İrlandalı olmayacak. Başka partilerden talimat alan kişi olmayacak. Bunları barındırmayacağım.''

AYGÜN: İRLANDALILARDAN DEĞİLİM

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce'nin "Bu partideki İrlandalıları temizleyeceğim." sözlerine CHP'den milletvekili seçilen Sinan Aygün'den cevap geldi. Çiçeği burnunda CHP'li Aygün, İnce'nin kastettiği İrlandalılardan olmadığını, kendisinin bir Türkmen olduğunu söyleyerek, "Biz ne yaptık çalışmaktan başka.'' diyerek İnce'ye karşı çıktı.

"Ergenekoncular seçimlerde CHP oylarını düşürdü." eleştirilerine de katılmadığını belirten Aygün, "Ergenekoncular oylarımızı arttırdı, nerede düştü oylarımız? 107 bin tane artmış Ankara oylarımız." şeklinde açıklamalarda bulundu.

12 Haziran seçimlerinde CHP'den Ankara milletvekili seçilen Ergenekon'un tutuksuz sanığı Sinan Aygün, Tv8'de Erkan Tan'ın programına konuk oldu. "CHP'deki İrlandalılar" tartışmaları hakkında konuşan Aygün, kendisinin İrlandalı değil Türkmen olduğunu belirterek, şu ana kadarki çalışmalarını sadece CHP'nin yararına olacak şekilde yaptığını dile getirdi.

İnce'nin sözlerini üstüne almadığını kaydeden Aygün, "Ergenekoncular oyları düşürdü." eleştirilerine de katılmadığını söyledi. Aygün, "Bizi kapıya mı koyacaklar? Öz be öz Türkmenim ben; Akkoyun'un Türkmeniyim. Biz ne yaptık çalışmaktan başka? Ergenekoncular oylarımızı arttırdı, nerede düştü oylarımız? 107 bin tane artmış Ankara oylarımız. Ergenekon ne onu da bilmiyorum bunu da anlamadım.''

Eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in CHP'ye Truva atı soktuğu ve içinde de Sinan Aygün gibi isimlerin bulunduğuna yönelik haberlerin sorulması üzerine Aygün, "Kuran hakkı için söylüyorum; politikaya atılırken Demirel ile görüşmedim." şeklinde açıklama yaptı.

"Demirel'in işareti ile Meclis'te CHP içinden başka parti mi çıkacak." sorusuna cevap veren Aygün, "Demirel hep bizi sevdi, kucak açtı. Kendisini severim de. 50 yıl bu ülkeye hizmet etmiş. Darbe görmüş, Cumhurbaşkanlığı yapmış. Niye sevmeyeyim bu adamı? Yemin ediyorum politikaya atılırken, ne Demirel ile görüştüm ne de gördüm. Kuran hakkı için söylüyorum Demirel ile görüşmedim. Mayıs'ın 25'inde aradım, söyledim, 'hayırlı olsun' dedi. Haberal da arkadaşım, dostum benim. Ben çıktım, onu aldılar içeri zaten görüşemedik ki. Bunları söyleyen şerefsizdir, alçaktır. Ben, Haberal'ı, Aytun Çıray'ı, Sümer Oral'ı hiç görmedim. Bırakın, CHP ile uğraşmayın artık."

DEMİREL'E YAKIN İSİMLER KİMLER?

Milletvekili seçilen isimlerden Ergenekon sanıkları Mehmet Haberal ve Sinan Aygün ile Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum, Bülent Kuşoğlu, Aytun Çıray, Ümit Özgümüş, Turhan Tayan ve Aydın Ayaydın gibi isimlerin Demirel'e yakın olduğu ileri sürülüyor. AK Parti ve MHP'de de Demirel'e yakınlığıyla bilinen isimler yer alıyor. Seçim öncesinde bu isimlerin Süleyman Demirel'in telkinleriyle listeye konulduğu ileri sürülmüş ancak iddia hem CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hem de Demirel tarafından yalanlanmıştı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89