• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 15 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 14 °C
  • Berlin 11 °C

CHP'nin çözümü: Dersim gibi yapılmalı

CHP'nin çözümü: Dersim gibi yapılmalı
Onur Öymen, Atatürk'ün ölüm yıldönümünde söz konusu açılımın bugün yapılmasının ibret verici olduğunu vurguladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada Dersim İsyanı ve Şeyh Sait ayaklanmasını hatırlatarak, ''Şeyh Sait isyanında, Kıbrıs'ta, Kurtuluş savaşında analar ağlamadı mı? Kimse çıkıp da 'analar ağlamasın' diyen oldu mu?, ABD'de de terörle mücadele ederken çıkıp 'analar ağlamasın' diyen oldu mu?''

TBMM Genel Kurulu'nda CHP adına söz alan Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Atatürk'ün ölüm yıldönümünde söz konusu açılımın bugün yapılmasının ibret verici olduğunu vurguladı.

Öymen, AKP'ye açılan kapatma davasını hatırlatarak, 'Bugün iktidar partisinde bulunan parti Anayasa Mahkemesi tarafından 'laiklik karşıtı' gerekçesiyle kapatılma kararıyla karşı karşıya kalmıştır' dedi ve Açılımın 10 Kasım'da yapılmasını eleştirdi.

Öymen, 'Atatürk'ün hayatı 10 kasım'da sona erdi. Ancak, Atatürk'ün eserleri devrimi milletin kalbinde yaşayacaktır. Bu görüşmenin 10 Kasımda yapılması sadece Atatürk'ün anısına saygısızlık değil, iktidarın kafasından geçen proje terörle müzakeredir' ifadesini kullandı.

Öymen, açılım ile ilgili Hükümeti eleştirirken, 'Terör üyelerini kıskıvrak yakaladınız da, ceza almasını mı sağladınız. Atatürk bunu yapar mıydı. Atatürk Şeyh Sait'le müzakere mi etti bunların hiçbirisini yapmadı. Ama siz terör örgütüyle masaya oturuyorsunuz. Terör örgütü ile müzakere yapıyorsunuz' diye sordu.

''Atatürk , düşmanla mücadele ederken, yabancıları değil, Türkiye'nin istihbaratını kullandı'' diyen Öymen şöyle dedi; 'Dersim isyanında, Atatürk, yabancı ülkelerin istihbaratıyla mı yararlandı. Türkiye'nin istihbaratından yararlandı.'

Öymen şöyle konuştu: 'Şeyh Sait isyanında, Kıbrıs'ta, Kurtuluş savaşında analar ağlamadı mı? Kimse çıkıp da ‘analar ağlamasın' diyen olumu, ABD'de de terörle mücadele ederken çıkıp ‘analar ağlamasın' diyen oldu mu? Ama bunu sadece sizin hükümet yapıyor. Terör bitmek üzereyken siz geldiniz, 7 yıl da şehit sayısı arttı. Hükümetin projelerini yabancılar ve başka ülkelerle yapıyor. Yabancı ülkeler müdahale etti, siz 7 günlük sınır ötesi operasyonundan çekildiniz. Hükümetin bu konudaki tavrı yanlıştır. Şimdi siz çıkıp ‘Yurtta sulh, cihanda sulh' diyorsunuz. Bunu 'Atatürk' dedi 'siz' demediniz. Atatürk Şeyh Sait'le mücadele ederken de 'yurtta sulh cihanda sulh' dedi.'

Siyasi iktidarın, PKK'yi meşrulaştırdığını kaydeden Onur Öymen, 'Burada Sayın Bakan konuştu; açılımla ilgili bir şey söyledi mi? Geçenlerde bir ülkenin temsilcisi Türkiye'ye geldi ve 'açılımı destekliyoruz' dedi. Siz Anayasa taslağını da ilk önce yabancılara okutmadınız mı? Acaba yabancılar mı sizin yol haritanızı hazırlıyor' diye sordu.

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89