• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 14 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 15 °C
  • Berlin 11 °C

CHP'liler TBMM'de pankart açtı

CHP'liler TBMM'de pankart açtı
CHP'li vekillerin açtığı pankartlarda "Atam eserine sahip çıkacağız", "Atam seni unutmadık, unutturmayacağız" yazıyordu.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın konuşması sırasında, CHP'li bir grup milletvekili pankart açtı. CHP'li vekillerin açtığı pankartlarda "Atam eserine sahip çıkacağız", "Atam seni unutmadık, unutturmayacağız" yazıyordu. Bu protesto üzerine Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin, görüşmeye beş dakika ara verdi. Beş dakika aranın ardından, Beşir Atalay konuşmasına devam etti.

TBMM'de bazı Cumhuriyet Halk Partisi milletvekileri, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın konuşması sırasında pankart açtı. Eylemi eleştiren Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin, birleşime ara verdi.

250.jpgAK Parti'nin "demokratik açılım" konusundaki genel görüşme önergesinin Meclis Genel Kurulu'ndaki öngörüşmeleri gergin başladı. Önergenin öngörüşmelerinde hükümet adına söz alan İçişleri Bakanı Beşir Atalay, demokratik açılımı baştan beri sadece AK Parti'nin meselesi değil, partiler üstü bir konu olarak gördüklerini anlattı. Atalay, meselenin Meclis çatısı altında tartışılmasını istediklerini ifade eden Erdoğan, hükümeti denetlemekle görevli olduğuna inandıkları muhalefetin görüşlerini dinlemek için bu önergeyi verdiklerini söyledi. Çoğulcu demokrasilerde muhalefetin görevinin sadece iktidarı eleştimek olmadığına işaret eden Atalay, demokrasilerin olmazsa olmazının muhalefet olduğunu vurguladı. Türk milletinin kardeşlik duygularını zayıflatmak için binbir türlü oyun oynandığına işaret eden Atalay, Türk milletinin sağduyusunun her defasında bu oyunu bozduğunu dile getirdi.

Demokratik açılımı devletin tüm kurumlarını ve milletin tüm kesimlerini içine alacak şekilde bir devlet politikası olarak mümkün olan en geniş katılımla sürdürmeyi amaçladıklarını belirten Atalay, "Hiçbir illegal oluşumu muhatap almayacağımızı ifade ettik ve almadık. Bu proje, milli birlik ve kardeşlik projesidir. AK Parti bu ülkenin her kesimini ve bölgesini temsil eden bir Türkiye partisidir. Bu konuda da rakipsizdir. AK Parti dışındaki tüm partiler bölge partisidir. Bu yüzden Türkiye'nin birlik ve bütünlüğünün sigortası partimiz ve hükümetimizdir" diye konuştu.

Atalay'ın sözlerine muhalefet sıralarından tepkiler yükselirken, CHP milletvekilleri ellerindeki pankartları kaldırarak AK Parti sıralarına doğru gösterdi. Üzerinde "Atam eserine sahip çıkacağız", "Atam unutmadık, unutturmayacağız", " Cumhuriyet'i sen kurdun bizler yaşatacağız" ve "Atam izindeyiz" yazılı pankartların açılması üzerine TBMM Başkanı Şahin, Atalay'ın sözünü keserek CHP'li milletvekillerini uyardı. CHP Grup Başkanvekili Kılıçdaroğlu'ndan olaya müdahale etmesini isteyen Şahin, "Burası TBMM. Burası miting alanı değil. Lütfen o pankartları indiriniz. 90. yılını kutlamaya hazırlandığımız TBMM'ye bunu layık göremezsiniz. Burayı bir meydana dönüştüremezsiniz. İdare amirlerini görevlerini yapmaya davet ediyorum" diyerek birleşime 5 dakika ara verdi.

CHP milletvekillerinin kaldırdığı pankartları CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman'ın hazırlattığı iddia edildi. Arıtman da, Atalay'ın konuşması sırasında üzerinde Atatürk posteri bulunan bir Türk bayrağı açtı. Bir CHP milletvekili ise 'O hep yaşayacak, sen hep oyna' manşeti bulunan gazeteyi açarak AK Parti milletvekillerine gösterdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89