• BIST 10158.67
  • Altın 2391.91
  • Dolar 32.3216
  • Euro 34.6843
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 26 °C
  • Berlin 28 °C

CHP'liler Abant'ta ne dediler?

CHP'liler Abant'ta ne dediler?
CHP'nin iki gün süren Abant Kampı'nda milletvekilleri türban, genel af, PM üyesi Enver Aysever'in açıklamaları konularında eleştiriler dile getirdi.

CHP'nin iki gün süren Abant Kampı'nda özellikle eski Genel Başkan Deniz Baykal'a yakın milletvekilleri türban, genel af, PM üyesi Enver Aysever'in açıklamaları konularında eleştiriler dile getirdi.

 Edinilen bilgiye göre bazı milletvekillerinin dile getirdikleri görüş ve eleştiriler şöyle:

Yılmaz Ateş: Şu anda yeni tüzük yürürlükte, yönetim fiiilen hukuk dışı.Yapılan harcamalar açısından da ciddi sorunlar ortaya çıkabilir. Hukukun üstünlüğüne inanan bir partide hukuk dışılık var. Pozitif muhalefet yapıyoruz, deyip partinin temel politikalarını ayaklar altına alıyorsunuz.

Onur Öymen: CHP olarak oynadığımız rol, aldığımız oyun miktarının çok üzerindedir. Bu olmasaydı 1 Mart tezkeresini nasıl engelleyebilirdik? 4 arkadaşımızı fire verseydik, Anadolu'nun Güneydoğu'su Filipinler olacaktı. Genel başkanının sık sık şikayet ettiği Dubai anlaşmasının meclise getirilmesini biz önledik. CHP’nin geçmişte iyi şey yapamadığı, her şeyin sıfırdan başlaması gerektiği gibi düşünceler yanlış. Bu hükümetin başı, halk isterse tabiki laiklik gidecek, derken laikliğin tehlikede olmadığını söyleyebilir miyiz. Türban konusunda buradaki arkadaşlarla Anayasa Mahkemesi'ne yanlış bir iş mi yaptık acaba? AKP’nin “Bu bir inanç meselesidir” görüşüne mi döndük. AKP’nin suyuna gidecek olursak, bize gönül veren 9.5 milyon insanı hayal kırıklığına uğratırız. 10.yıl marşı niçin bazılarını rahatsız ediyor, “Türküz” dediği için mi?

“Türban liseye iner”

Zekeriya Akıncı: Referandum sürecinde bütün kadrolarımızı harekete geçirebildik mi? Bu kampanyadan 3 ay önce Deniz bey genel başkandı, bir komployla tasfiye edilmek istendi, komployu ortaya çıkarmak boynumuzun borcu, dediğimiz insanı kamuoyunun baskısıyla harekete geçirebildik. Üzerimize vazife olmayan türban gibi konulara balıklama daldık. Üniversitede türban sürüden sarı öküzü verme işidir. Bir süre sonra liseli kız da konuşacak. Kimse genel başkana karşı değil, hepimiz yanındayız. Ama CHP’de yeni bir siyasi yasaklılar grubu oluşuyor. 53 yıllık dostlarımızı neredeyse haritadan sileceğiz.

Atilla Kart: CHP’nin politikaları halka mal edilemiyor. Kurultaya yönelik örgüt modelinden vazgeçilmeli. Genel Başkan genel merkez tarafından gerekli şekilde brife edilmedi. Genel başkanın söylemleri bu örgüt yapısı nedeniyle örgüte ulaşmıyor. Seçim öncesi organlar tartışmalı hale getiriliyor. Tüzük değişiklikleri kurultayın karambol ortamında ertelendi. Bu kesinlikle usulsüzdür. Şu anda partinin yetkili organlarının seçiminin -genel başkan hariç- dayanağı yok.

Necla Arat: Türban, laiklik konusunda tabanımızı küstürmemiz lazım. Geçmişte de çarşaf konusunda da bunları söylemiştim.

Esfender Korkmaz: Genel merkez duvarına yazarak ve türbanla demokrasi olmaz. Parti içindeki özel dokunulmazlıklar kaldırılmalı. Adaylığımızın yolu kişisel tercihlerden çıkarılmalı.

“Türkiye ideolojik, etnik ve sosyal ayrışmaya gidiyor”

Yaşar Ağyüz: CHP bir türlü geçmişiyle, geçmişteki başarısızlıklarıyla yüzleşememiştir.

Fuat Çay: CHP’de kurumsallaşma gerçekleştirilemedi. Parti içinde ürkeklik, korkaklık ve ötekileştirme hakim.

Canan Arıtman: Türban ve genel af söylemi tabanımızı rahatsız etti. Bu söyleme devam edersek kaybederiz. Bu devam ederse ben niye CHP’deyim diye sorgularım. Türkiye ideolojik , etnik, sosyal ayrışmaya gidiyor. Üniversitede türbanı serbest bırakırsanız kamuda türbanın önünü açarsınız.

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89