• BIST 9547.23
  • Altın 2489.838
  • Dolar 32.5053
  • Euro 34.7605
  • İstanbul 20 °C
  • Diyarbakır 26 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 23 °C
  • Berlin 10 °C

CHP'li Vekil: Güneydoğu'da hakim olan güç PKK

CHP'li Vekil: Güneydoğu'da hakim olan güç PKK
CHP Düzgün, Güneydoğu'daki kontrolün Türk devletinden çıktığını iddia ederek, "Bugün orada hakim olan güç PKK'dır maalesef" ifadesinin kullandı

CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün, AKP'nin uyguladığı yanlış politikalar yüzünden Güneydoğu'daki kontrolün Türk devletinden çıktığını iddia ederek, "Bugün orada hakim olan güç PKK'dır maalesef" dedi.

CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün, partisinin il başkanlığı binasında gazetecilerin sorularını cevapladı.

Bir gazetecinin, Başbakan Erdoğan'ın, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün kaçırılmasıyla ilgili şüpheleri olduğu yönündeki sözlerini hatırlatması üzerine Düzgün, şunları söyledi:

"Şimdi Sayın Başbakan'ın Hüseyin Aygün'e tepki gösterebilmesi için ilk önce Habur'da PKK'lı teröristleri davul zurna ile karşıladıklarını, devletin hakiminin, savcısını oraya getirip çadır kurup mahkeme kurduklarını izah etmesi lazım.

Oslo'da PKK ile pazarlık yapan MİT görevlilerini kendisinin görevlendirdiğini, Hakan Fidan'ın da 'Ben Başbakan'ın özel temsilcisiyim' açıklamasını Başbakan'ın bize izah etmesi lazım. Arkasından İmralı'da Abdullah Öcalan ile yapılan görüşmelerde MİT'i kendisinin görevlendirdiğini, 'Evet ben yaptım, var mı bir diyeceğiniz?' açıklamasını yaptığını hepimiz çok iyi biliyoruz. Bunun yanında yine BDP'li milletvekillerinin PKK'lılar ile kucaklaşırken Sayın Başbakan'ın gösterdiği tek tepki, 'Allah muhabbetlerini arttırsın' şeklinde oldu.

Şimdi Sayın Başbakan tüm bunları bize izah ederse biz Hüseyin Aygün'ün söylediği 3-5 cümleyi, bir terörist eylemden kurtulmuş olmanın heyecanı ile sarf ettiği cümleleri halkımıza çok rahat izah edebiliriz. 3-5 gün önce Sayın Bülent Arınç, Apo'nun ev hapsine alınabileceğini söyledi. Şimdi eğer siz birilerine bir şey söyleyecekseniz önce bir dönüp kendi etrafına bakacaksınız. Bugün artık AKP ile PKK'nın ortak olduğunu bilmeyen kimse kalmadı bu ülkede." 

'Güneydoğu'da hakim olan güç PKK'dır' 

BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın 'Çukurca-Şemdinli arasındaki 400 kilometrenin PKK'nın denetiminde olduğu' iddiasını hatırlatan Düzgün, "Tam bir hafta bir yalanlama gelmedi. Geçen gün Bekir Bozdağ dedi ki 'Yok öle bir şey.' Bir hafta bekledikten sonra. Şunu artık biliyor ki insanlar, ülkenin Güneydoğusu'ndaki kontrol AKP'nin uyguladığı yanlış politikalar sonucunda Türk devletinin kontrolünden çıkmıştır. Bugün orada hakim olan güç PKK'dır maalesef. Yani bunu çok büyük bir üzüntü ile söylüyorum ama dediğim gibi bu var olan bir gerçek. Bunu herkes görüyor, herkes biliyor" diye konuştu. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89