• BIST 9934.09
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 31 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C
  • Berlin 15 °C

CHP'li milletvekiline haciz şoku

CHP'li milletvekiline haciz şoku
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Nur Serter'in Kadıköy Erenköy'deki evine haciz geldi.

CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter'in Kadıköy Erenköy'deki evine haciz geldi.

Eşi Hilmi Serter'in ticari faaliyetlerinden dolayı sıkıntılı günler yaşayan Nur Serter'in evi, çilingir yardımıyla açılarak değerli eşyalarına el konuldu. Daha önce mahkeme kararıyla haczedilmesine karar verilen değerli 2 tablonun ise evde bulunmadığı anlaşıldı. Polisin güvenlik önlemi aldığı haciz işlemi sırasında Nur Serter'in Ankara'da olduğu belirtildi.

22467

İddiaya göre, Nur Serter'in eşi Hilmi Serter, birlikte iş yaptığı Suat Yüksel'e 11 Mayıs 2009 tarihinde 36 bin TL'lik bir senet verdi. Suat Yüksel ise, senedi ortağı Mehmet Demirel'e ciro etti. Hilmi Serter'in imzasını taşıyan ve ödeme tarihi 29 Mayıs 2009 olan senet, gününde ödenmedi. Alacaklı Mehmet Demirel, durumu Hilmi Serter'in eşi CHP Milletvekili Nur Serter'e iletti.

Senedin kopyasını faksla isteyip inceleyen Nur Serter, "Kocam borcunu ödeyecek, ödemezse ben öderim." sözü verdi. Ancak aradan geçen sürede alacağını tahsil edemeyen Mehmet Demirel, Serter'in adresini tespit ederek yasal işlem başlattı.

EVLERİNDEKİ BÜTÜN EŞYALAR HACZEDİLDİ

Mehmet Demirel alacağını icra yoluyla tahsil etmek üzere mahkemeye başvurdu. Kadıköy 8. İcra Müdürlüğü'nün yazılı emriyle başlatılan icra işlemi için Hilmi-Nur Serter çiftinin Erenköy Ülke Sokak Numara 14/7'deki evine giden icra memurları ile alacaklı avukatı kapıyı açtırdı ve evdeki kayda değer bütün eşyalar haciz listesine alındı. Haciz listesine eklenen 4 parça bilgisayar, faks, buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, televizyon, klima, yatak odası takımı, yemek odası takımı, koltuk takımı ile 2 adet resimli tablo, apartman görevlisine teslim edildi.

Bu süre içinde Nur -Hilmi Serter çiftinin borcunu ödemesini bekleyen Mehmet Demirel, umduğunu bulamayınca alacağını tahsil etmek için kapıya dayandı. Haciz memurları ve polis eşliğinde Nur-Hilmi Serter'in kapısını çalan Demirel, karşısında yine kimseyi bulamadı. Eşyaların teslim edildiği ve evin anahtarının da bulunduğu apartman görevlisi de bulunamayınca çilingir çağrıldı. Güçlükle açılan çelik kapıdan içeriye giren haciz memurları, evde bulunan bazı eşyalara el koydu. Daha önce haciz listesine eklenen ve değer tespiti yapılan 2 tablonun da aralarında bulunduğu bazı eşyaların evden götürüldüğü belirlendi. Nur Serter'in evde bıraktığı 2 adet televizyon, buz dolabı, çamaşır makinesi, plazma tv, müzik seti ile bazı tablolar kamyona yüklenerek götürüldü.

"TEHDİT EDİLİYORUM"

Alacaklarını haciz yoluyla tahsil etmeyi düşünen Mehmet Demirel, Nur-Hilmi Serter çiftinin yasalara aykırı olarak mal kaçırıldığını iddia etti. Haczedilen mallar listesinde bulunan bazı değerli tabloların bulunamadığını söyleyen Demirel, Nur Serter'in Ankara'daki evini tespit ederek yasal işlem yaptıracağını söyledi. Her gün defalarca tehdit edildiğini de belirten Mehmet Demirel, alacaklarını tahsil edene kadar Nur-Hilmi Serter çiftinin peşini bırakmayacağını söyledi.

Demirel, "Alacağımı tahsil etmek için yasal işlem başlattım. Mahkeme kararıyla haciz işlemi yaptırıyorum. Nur Serter ve eşi Hilmi Serter telefonlarımı açmıyorlar. Onların yerine başkaları arayarak tehdit ediyorlar. Kimseden korkmuyorum. Alacağımı tahsil edene kadar bu işin peşini bırakmayacağım. Evde değerli hiçbir eşya bırakmamışlar. Daha önce tespit edilen tablolar da şimdi yok. Evden götürmüşler. Kendilerine mal kaçırmadan dolayı yeniden dava açacağım" dedi.

Kamyonete yüklenen eşyalar yediemine teslim edilmek üzere götürüldü. Ulusal Strateji Merkezi'nin (USMER) 23 Ekim tarihinde düzenlediği başörtüsü ve laiklik konularının tartışıldığı panele katılan Nur Serter, haciz işlemleriyle ilgili soruyu, "Bu iddialar yalan, düzeltmesi yarın gazetelerde çıkacak." şeklinde cevaplamıştı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89