• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 28 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 26 °C
  • Berlin 21 °C

CHP'li Eski Başkandan Şok İtiraf!

CHP'li Eski Başkandan Şok İtiraf!
Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında Sivas milletvekilliği yapmış olan eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Nurettin Sözen'den şok itiraf..

Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında Sivas milletvekilliği yapmış olan eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Nurettin Sözen, partisinin halkla arasındaki diyalog eksikliği yüzünden iktidar olamadığını söyledi.

CHP'nin halka inemediğini belirten Sözen, İstanbul'daki seçimlerde başarı kazanıldığı görüşüne de katılmıyor. Genel Başkan Deniz Baykal'ın 'başarılı olduk' açıklamalarının aksine, 2007'deki başarısızlığın, 2009'daki yerel seçimlerde de devam ettiğini savunuyor: "Başarının kriteri neticedir. İstanbul Büyükşehir belediye başkanlığının alınması gerekiyordu. Ancak sonuç ortada. Başarılı olunsaydı gerek yerelde gerekse genelde iktidar olunurdu."

Sosyal demokratların yerel siyasette ilk büyük zaferine imza atan isimlerden eski Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Nurettin Sözen, partisine tepkili. 1989 yılında SHP'den İstanbul Büyükşehir belediye başkanı seçilen, geçtiğimiz dönem de Sivas Milletvekili olarak CHP çatısı altında Parlamento'ya giren Sözen, partinin halkla diyaloğunun koptuğu düşüncesinde.

Siyaset çevrelerinin ve fikir adamlarının yıllardır CHP'ye yönelttiği 'Halka inemiyor' eleştirisine hak veriyor. Sözen, bunun sonuçlarının genel ve yerel seçimlerde net bir şekilde görüldüğünü savunuyor. "CHP olarak çoktan iktidar olmalıydık.

Bu eksikliği bütün CHP'liler hissediyor. Bunun sebebi de halka inmede sorun yaşanmasıdır. Sonuçlar da zaten bu gerçeği ortaya koyuyor." şeklinde konuşuyor. Sözen'e göre program ve tüzükte bir eksiklik yok. Asıl sorun diyalog kuramamakta.

Baykal ve Grup Başkan Vekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun son yerel seçimlerde özellikle İstanbul'da başarı sağladığı yönündeki değerlendirmelerine de itiraz ediyor. "Başarının kriteri neticedir." diyerek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın alınamamasının başarısızlık olduğunu savunuyor.

İL BAŞKANLIĞI İÇİN YEŞİL IŞIK

Partisinin İstanbul il başkanlığı için de adı geçen Sözen, teklif geldiği takdirde bunu değerlendireceğini belirtiyor. "Herhangi bir yere talip değilim, ama partimin emrindeyim." diyen eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, 'Muhtar ol' bile deseler olacağını söylüyor.

Herhangi bir görev tevdi edilmesi halinde bunu en iyi şekilde yapabilmek için yeterli bilgi birikimi ve yeteneğe sahip olduğunu ifade ediyor. "Zaten her zaman parti örgütünden daha aktif olmam şeklinde talepler geliyor. Ben de 40 yıllık birikimimi sokağa atacak değilim." sözleriyle teklifi kabul etmeye hazır olduğunu açıkça ortaya koyuyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89