• BIST 10336.5
  • Altın 2401.823
  • Dolar 32.2594
  • Euro 34.6419
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 10 °C
  • Ankara 7 °C
  • İzmir 15 °C
  • Berlin 8 °C

CHP'li Anadol'dan Şok Sözler!

CHP'li Anadol'dan Şok Sözler!
Uğur Mumcu söyleşi için Muğla'ya gelen CHP Grup Başkan Vekili Kemal Anadol, 'Kafes' darbe planı ile ilgili çok tartışılacak değerlendirmeler yaptı.

Uğur Mumcu anısına düzenlenen "Edebiyat, Tarih ve Politika" konulu bir söyleşi için Muğla'ya gelen CHP Grup Başkan Vekili Kemal Anadol, tartışma meydana getirecek değerlendirmeler yaptı.

Söyleşi öncesi CHP İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Anadol, burada yaptığı konuşmada, adı "Kafes" darbe planına karışan Koramiral Kadir Sağdıç'ı övdü, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i bölücü ve ajan olmakla suçladı.

Koramiral Kadir Sağdıç'a övgüler yağdıran Kemal Anadol, "Şimdi mesela İzmir'de Güney Deniz Saha Komutanı var. Kadir Sağdıç. Koramiral. Foça'da garnizon komutanıyken ahbaplığım vardı. Adam Amerika'da ekonomi doktorası filan yapmış entelektüel bir adam. Otursun sosyal demokrasiyle ilgili dört saat konuşur.

Böyle bir değerli adam. Bütün bahriye camiası geleceğin Deniz Kuvvetleri Komutanı diye bakıyor. Çünkü bir Güney Dehiz Saha Komutanlığı var, bir Kuzey Deniz Saha Komutanlığı var. Ondan sonra donanma komutanı oldunmu kuvvet komutanısın.

Şimdi onu o Kafes'in içine karıştırmışlar. Zekeriya Öz, 'Gel, ifade ver.' diyor. Neden? Önünü kesecekler. Deniz kuvvetleri komutanı olmasın. Nerede böyle seçme amiral, general var, hepsini abuk sabuk senaryolarla karalamak istiyorlar. Karalayarak terfi etmelerini önleyecekler." şeklinde konuştu.

"Balyoz" darbe planına da değinen CHP Grup Başkan Vekili, bu planın, Anayasa Mahkemesi'nin, askerlerin sivil mahkemelerde yargılanması hakkındaki kanun hakkındaki kararını açıklamasından bir gün önce ortaya çıktığına dikkat çekti. Anadol, "Bir gün evvel Balyoz planı açıklanıyor. Belirli bir merkezden üretiliyor bu iş." dedi.

Dünya ve Türkiye'deki konjonktürün darbe yapmaya müsait olmadığını belirten Anadol, şunları kaydetti: "Boyuna askere çatarak prim elde edecekler, mağduru oynayacaklar. İkinci aşama ise 'Dün, bugün ve yarın militarizme karşıyız'. Militarizme karşı olmak başka, askere karşı olmak başka. Bunlar askere karşı. Hangi ülkenin askeri yok yav."

Hükümetin Anayasa değişikliği için gerekirse referanduma gideceğini açıklamasına da tepki gösteren Kemal Anadol, "Referandum sıkıntı. Yaparlarsa, 'Ben yokum' mu diyeceksin. Bütün gücünle cephe oluşturacaksın." diye konuştu.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Tekel işçileriyle ilgili açıklamasının hatırlatılması üzerine Adadol, "O herif hem bölücüdür hem şeriatçıdır. Hem de entelijiyans servisindendir. İngiliz vatandaşı yav." ifadelerini kullandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89