• BIST 8736.27
  • Altın 2236.233
  • Dolar 32.3361
  • Euro 35.1035
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C
  • Berlin 5 °C

CHP’den YSK’ye: Erdoğan'ın mazbatası da iptal edilmeli

CHP’den YSK’ye: Erdoğan'ın mazbatası da iptal edilmeli
CHP, 31 Mart İstanbul ilçe seçimlerinin yanı sıra 24 Haziran cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin iptali için YSK’ye başvuruda bulundu.

CHP, İstanbul'daki ilçe seçimleri ile 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin iptali için YSK'ya başvurdu. Başvuru sonrası kameralar karşısına geçen CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, tam kanunsuzluk gerekçesiyle başvurduklarını, bundan dolayı zaman aşımının söz konusu olmadığını söyleyerek, Bu kararınız doğruysa, bu kararın arkasındaysanız 24 Haziran'da gerçekleştirilen seçimleri de iptal etmek zorundasınız. Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın da mazbatasını iptal etmelisiniz" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek'in açıklamalarından satır başları şöyle:

"Siz eğer kamu görevlisi olmayan kişiler görev yaptı diye iptal ediyorsanız 24 Haziran'da gerçekleştirilen seçimleri de iptal etmek zorundasınız. Tam kanunsuzlukla başvuruldu. Biliyorsanız tam kanunsuzlukta süre aranmaz. Bir tam kanunsuzluk ortaya çıkmışsa eğer, YSK kendi iptal kararıyla, o zaman iptal etmeli. YSK önceki tüm kararlarında şunu diyor; bir usulsüzlük varsa dahi bu seçimin iptalini mümkün kılmaz, usulsüzlük yapanlar cezalandırılır.

Şimdi ne değişti? Bugün ne değişti? Sandık kurullarında görev yapan kişilerin o sandıktan çıkan sonucu etkilediklerine dair somut bir delil Ak Parti'nin itiraz dilekçesinde dahi ortaya konulmadı. Haftalarca oylar defalarca sayıldı, sonuç değişmedi bu sefer başka iddialar ortaya atıldı. Olmadı olmadı en son dedi ki sandık kurullarında kamu görevlisi olmayanlar görev yapmıştır. 24 Haziran'da da yaptı. YSK bunu gerekçe yapıyorsa 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimi yenilemeli. Bu kararınız doğruysa, bu kararın arkasındaysanız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın da mazbatasını iptal etmelisiniz.

Siz kendi kusurunuzu nasıl seçmene yükler, seçmenin iradesini yok sayarsınız. Seçmenin iradesine doğrudan müdahale edebilirim diyorsanız o zaman 24 Haziran'da çıkan sonuca da müdahale etmek zorundasınız. Tabii eğer bu kararınız doğruysa! Çünkü her iki seçimde aynı yasa yanı uygulamalar aynı sandık kurulları var. En mükemmel adalet vicdanlardadır. Meşruiyet sorununu ortadan kaldırmak, verdiğim karar doğru diyorsanız 24 Haziran seçimlerini de iptal etmek zorundasınız. İmamoğlu'nu 39 ilçede oy kullanan seçmenler seçti. Aynı sonuçların çıktığı diğer seçimleri neden iptal etmiyorsunuz? 39 ilçedeki tüm seçimleri de iptal etmek zorundasınız. Tam kanunsuzluk sebebiyle yaptık.

Kesinlikle güvenemiyoruz artık ve kesinlikle de inanmıyoruz. Artık Türkiye'de herkes yargı bağımsızlığının nasıl zedelendiğini görüyor. Biz eğer bu kararın arkasındaysanız 24 Haziran seçimini de iptal etmek ve görev yapan herkesi de incelemek zorundasınız. Son seçimde görev yapan sandık kurulunda görev yapanların çoğu 24 Haziran'da da yaptı. Bu mücadele Ekrem İmamoğlu'nun mücadelesi değildir. Önemli olan demokrat olmaktır onun için bu başvuruyu yaptık. Bakalım inceleyebilecekler mi, cesurca kararlarının arkasında durabilecekler mi? 

İyi Part'nin başvurusu YSK'nın kararının yeniden değerlendirilmesiyle ilgiliydi.Sandık krulunda görev yapan kişilerin sonuçlara etki ettiğine yönelik bir tek dayanak delil ne dosyada ne gerçekte vardır. Aynı zarf içinden çıkan tüm seçimlerin iptalini de talep ettik."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89