• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 17 °C
  • Berlin 11 °C

CHP’den üç milletvekili istifa etti

CHP’den üç milletvekili istifa etti
CHP’li vekiller Mehmet Ali Çelebi, Hüseyin Avni Aksoy ve Özcan Özel partilerinden istifa etti. İstifalar sonrasında CHP’nin Meclis’teki sandalye sayısı 135’e düştü.

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Yalova Milletvekili Özcan Özel, Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy partilerinden istifa etti.

Meclis’te istifa gerekçelerini anlatmak amacıyla açıklama yapan üç vekil, rahatsızlıklarını ve taleplerini 26-27 Ocak’ta CHP Genel BaşkanI Kemal Kılıçdaroğlu ve Grup Başkanvekili Özgür Özel’e sunduklarını söyledi.

Kurucu değerlerden uzaklaşıldığını ifade eden vekiller, Kılıçdaroğlu ve Özel’le yapılan görüşmelerden sonuç alınamadığını da ifade etti.

İstifalarla birlikte CHP’nin Meclis’teki sandalye sayısı 138’den 135’e düştü.

CHP’den açıklama

İstifaların ardından CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’den açıklama geldi.

Özel, istifa eden üç vekilin başka bir siyasi oluşuma geçeceklerini ima ederek partiye olanca zararı vermeyi amaçlayan ifadeler kullandıklarını ifade etti.

Bir başka parti veya oluşuma katılmak için yapılan tercihler, geleceğe yönelik kişisel ikbal taleplerinin düne kadar görev yapılan bir siyasi partiye ve onun mücadelesine olanca zararı vererek ayrılmaya dönüşen ifadeleri ifadeleri üzülerek takip ettik.

CHP Türkiye’nin vatandaşları için daha iyi birgelecek için yürüdüğü yoldan dönmeyecektir. Bugün yaşananların Saray tarafından, her şeyi göze alanlar tarafından nasıl takip edildiğini görüyoruz.

“Bu işin buraya gelmiş olması arkadaşların kendi tercihleridir. İlk günden beri kapımız açıktı. Böyle olmaması için çaba sarfettik” diyen Özel, CHP’nin kendi yolunda yürümeye devam edeceğin, söyledi ve ekledi: “CHP’den yaprak dökümü olabilir ama çınar yerinde durur. Kökleri, dalları sağlamdır”.

Özel istifaları canlı yayında veren medya kuruluşları için ise şunları söyledi:

Bir bakanın istifasını 22 saat altyazıda bile vermeyenlerin milletvekili istifasını canlı yayında yayınlıyor olmalarının bir anlamı vardır. Bunu tüm vatandaşlarımız görmüştür. Biz de dikkatle takip ve not ettik.

Ne olmuştu?

CHP lideri Kılıçdaroğlu, kendisine 10 Aralık 2020 tarihinde parti yönetimiyle ilgili eleştiri mektubu gönderen Çelebi, Aksoy ve Özel ile TBMM’deki odasında görüşmüştü.

Çelebi, görüşmenin ardından, “istifa edecek misiniz” sorusuna “hayır” demişti.

Çelebi, 15 Ocak’ta ise Twitter üzerinden ilgili mektubu ekleyerek “CHP yönetimine yazdığımız 10 Aralık 2020 tarihli, iktidar için politik hat ve eksik parti içi demokrasi uygulamalarına dair mektubumuza bir aydan fazla süre geçmesine rağmen yazılı ya da cevap gelmemiş, hiçbir adım atılmamıştır. Görüşlerimizi kamuoyunun takdirine sunuyoruz” demişti.

CHP yönetimine yazdığımız 10 Aralık 2020 tarihli, iktidar için politik hat ve eksik parti içi demokrasi uygulamalarına dair mektubumuza 1 aydan fazla süre geçmesine rağmen resmî(yazılı-sözlü) cevap gelmemiş, hiçbir adım atılmamıştır.
Görüşlerimizi kamuoyunun takdirine sunuyoruz. pic.twitter.com/KhvNeeVxgP

— Mehmet Ali Çelebi (@celebimehmeta) January 15, 2021

CHP’de bir süredir parti politikalarından rahatsızlıklarını dile getiren üç milletvekilinin istifa ederek Muharrem İnce’nin Memleket Hareketi’ne katılacağı iddia ediliyordu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89