• BIST 10689.05
  • Altın 4392.202
  • Dolar 40.5447
  • Euro 47.5678
  • İstanbul 26 °C
  • Diyarbakır 31 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 31 °C
  • Berlin 20 °C

CHP'den seçim barajı teklifi: Yüzde 3

CHP'den seçim barajı teklifi: Yüzde 3
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, seçim barajının yüzde 3’e düşürülmesi için Meclis Başkanlığı’na yasa teklifi verdi.

AK Parti seçim sisteminin değiştirilmesi ve dar-daraltılmış bölge sistemleri üzerinde çalışma yaparken, CHP seçim barajının düşürülmesi için Meclis’e öneri sundu.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun imzasıyla TBMM Başkanlığı’na verilen yasa teklifinde mevcut yasadaki yüzde 10’luk seçim barajının yüzde 3’e düşürülmesi istendi.

‘Yüzde 10 darbe yönetiminin mirası’

Milletvekili Seçimi Kanunu’nun tek maddesinde değişiklik öngören yasa teklifinin gerekçesinde yüzde 10'lu barajın sakıncaları vurgulandı:

“Nisbi temsil sisteminde ülkemizde uygulanan yüzde 10’luk seçim barajı uygulaması, halkın temsil hakkının önündeki en büyük engeldir. Temsilde adaletin sağlanmasının önünde yer alan en önemli engel ülkemizde uygulanan yüksek seçim barajı oranıdır. Yüzde 10’luk seçim barajının yasama için engel taşıdığı inancına sahip darbe yönetimlerinin bu uygulaması henüz kaldırılmamıştır. Siyasal yaşamın tüm aktörlerinin temsil edildiği daha adil bir seçim barajı belirlenmesi ve bu barajın yüzde 3 olması elzemdir.” (Aljazeera)

  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    • SERTAÇ22 Nisan 2014 Salı 13:08HEWAL SEZGİN

      CHP içerisinde tek begendigim adam gibi adam Sezgin Tanrıkulu.

      Yanıtla (0) (0)
    • semsuri22 Nisan 2014 Salı 13:44yanardöner

      yok canım oda yanar döner

      Yanıtla (0) (0)
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89