• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 13 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 13 °C
  • Berlin 4 °C

CHP'den dikta özentisi iddasına yanıt

CHP'den dikta özentisi iddasına yanıt
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisini korkuyla yönetiyor iddialarına yanıt verdi

AK Parti CHP polemiği bütün hızıyla sürüyor. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Başbakan Erdoğan’ın CHP ve Mısır’la ilgili sözlerine yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın CHP’yle ilgili, “Bize dikta özentisi diyenler, kendi partilerini korkuyla yönetiyorlar” sözlerine “Ben Bakanlar Kurulu toplantısından sonra konuşan 6 bakanı bulsam kapının önüne koyacağım demedim” diyerek yanıt verdi.

Mısır’la ilgili Başbakan’a yüklenen Erdoğan, “Mısır’da devrim oldu deniliyor. Halk iktidara mı geldi. Gelen kim, Mısır ordusu. Sen ordunun iktidara el koymasına devrim mi diyorsun. Sayın Başbakan’ın özlemine bakın. Biz özgürlüğü demokrasiyi savunuyoruz” karşılığı verdi.

Telefon dinlemeleriyle ilgili Adalet Bakanı Ergin’e de yüklenen Kılıçdaroğlu, “Ben suç duyurusunda bulundum neden gereğini yapmadı” diye sordu

CHP lideri Kılıçdaroğlu Düzce’de gündemdeki konularla ilgili sorulara yanıt verdi.

SUÇ DUYURUM NEDEN İŞLEME KONULMADI

Kılıçdaroğlu telefon dinlemeleri nedeniyle Adalet Bakanı’nın yaptığı açıklamayı şöyle yorumladı:

”Adalet Bakanı’na şu soruyu sormak gerekir. Benim bir gazeteci arkadaşla yaptığım telefon konuşması olayla hiç ilişkisi olmamasına karşın yasaya aykırı olarak dava dosyasının içine konuluyor. Normalde onun imha edilmesi gerekir. Ben Adalet Bakanına suç duyurusunda bulundum. Neden gereğini yapmadık. Onun için yaptığı açıklamaların hiçbir önemi yok. Gerçek meydanda. Adalet Bakanlığının savcıyı koruması değil savcıyla ilgili soruşturma açması gerekirdi. Savcıyı korursa savcı yasadışı her türlü işlemi hakkını kendinde bulabilir ki bu doğru değil.”

AYİM KARARINA SAYGILIYIZ

Kılıçdaroğlu’na ”Tutuklanan komutanların terfilerine engel yoktur” yönündeki AYİM kararına yönelik değerlendirmesi yasalara saygılıyız yönünde oldu. Kılıçdaroğlu, “Yargı kararlarına öteden beri saygı duymak gerektiğini söylüyoruz. Burada da böyle bir karar çıkmış herkes saygı duyacak. Kabul etsek de etmesek de yargı kararına saygı göstermek durumundayız” dedi.

DİKTA YÖNETİMİ İDDİALARINA YANIT

Başbakan Erdoğan son yaptığı konuşmada, “Bize dikta özentisi diyenler, kendi partilerini korkuyla yönetiyorlar” demiş ve 60’lı yıllardan örnekler vermişti. CHP lideri Kılıçdaroğlu bu sözlere tepki göstererek şunları söyledi:

“Bu sözü Erdoğan’ın söylemesine şaşırdım. Dikta ile ben neyi yönetiyorum. Bütün arkadaşlarım düşüncelerini özgürce dile getiriyorlar. Ben hiçbir zaman şunu söylemedim. MYK’da konuşulanı bulsam o altı kişiyi kapının önüne koyardım demedim. Bir Başbakan çıkıyor Bakanlar Kurulu toplantısından sonra konuşan 6 bakanı bulsam kapının önüne koyacağım diyor. Ayrıca Sayın Başbakan 1960’lı yıllara gitmiş. Bırak 60’lı yılları üzerinden bir kuşak geçti. 2011’lere gelelim. Sokaktaki vatandaş telefonla konuşamıyor.

Niye bu halde Türkiye kendine dönüp soruyor mu acaba. Korku toplumu yarattınız insanlar telefonda konuşmaktan korkuyor. 12 Haziran’a az kaldı. Korku toplumunu yıkacağız, herkesin özgürce düşüncelerini özgürce dile getirdiği Türkiye’yi beraberce kuracağız. Tayyip Bey ne kadar baskı uygularsa uygulasın özgür demokratik Türkiye’yi kurmakta kararlıyız. Bu darbe edebiyatı ile de milleti artık kandıramazlar. Ne darbesi. Hangi darbeden bahsediyorsunuz. Türkiye’yi 60-70’lerin Türkiye’si mi sanıyorsunuz. Türkiye darbe dönemlerini atlatmıştır. Halkı darbe söylentileri ile kandırmasınlar. Halkın derdi başka.

MÜSLÜMAN KADINA TECAVÜZ EDİLİRKEN NERDEYDİN

Başbakan Erdoğan ile Kılıçdaroğlu arasındaki Mısır polemiği de sürüyor. Kılıçdaroğlu Başbakan Erdoğan’ın kendisi için yaptığı Irak’a Ortadoğu’ya gitsin önerisini şöyle değerlendirdi:

“Ben Ortadoğu’ya Başbakan gitmeden önce gittim. Öyle anlaşılıyor ki bir şeyden çok alınmış. Irak’ta binlerce müslüman kadına tecavüz edilirken sen de BOP Başkanı olarak ABD askerlerine başarı diledin mi dilemedin mi? diye sordum. İngilizce Almanca sormuyorum. Neden buna cevap vermiyorsun. Demokrasi ve özgürlük bağlamında Ortadoğu halklarının yanındayız.

MISIR’DA HALK İKTİDARA MI GELDİ?

Mısır’da devrim oldu deniliyor. Halk iktidara mı geldi. Gelen kim, Mısır ordusu. Sen ordunun iktidara el koymasına devrim mi diyorsun. Sayın Başbakan’ın özlemine bakın. Biz özgürlüğü demokrasiyi savunuyoruz.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89