• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 25 °C
  • Berlin 7 °C

CHP'den de yeni anayasa sözü

CHP'den de yeni anayasa sözü
CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum, CHP olarak işleyen, demokratik, çağdaş ve bağımsız bir devlete yakışan anayasa yapacaklarını söyledi.

Batum, partisinin Etimesgut ilçe teşkilatınca düzenlenen ''Anayasa Referandumu Sonrası Türk Yargı Süreci'' konferansında, küresel sermayenin, Türkiye'de 1980 ve 1990'lı yıllardan sonra yeni bir ülke yaratmak istediğini, bunun için de kendilerine uygun kişileri seçerek yönetime getirdiklerini ileri sürdü.

Uluslararası sermayenin talepleri doğrultusunda Türkiye'de 15-20 yıldır sanayicinin sanayi ile uğraşmadığını, üretimin yerine tüketimin teşvik edildiğini ifade eden Batum, sanayi tesislerinin yerini alışveriş merkezlerinin aldığını kaydetti. Batum, bu güçlerin, ülkenin kaynaklarını paylaşabilmek için hukuk ve yargıyı ortadan kaldırılmak istediğini, AK Parti'nin seçilerek iktidara getirilmesinin de bu sürecin bir parçası olduğunu iddia etti.

Türkiye'nin kaynaklarını sömürenlerin, amaçları doğrultusunda otoriter bir sistemi teşvik ettiğini savunan Batum, şöyle dedi:

''Demokratik taleplerde bulunan gençleri dövdürüyorlar, 'onlar illegal örgütlere mensup' diyorlar. Dürüst, namuslu yargıçlarına 'onlar YARSAV üyesi' diyorlar. Otoriter rejimlerde yönetim, yalan bir dünya yaratır, bütün otoriter ülkelerde aynı şey var. O yalan dünyada hukuk yoktur, iş, işsizlik yoktur. Sadece lider vardır, liderin verdiği sadaka vardır. Bütün dünyada bu böyledir, Türkiye'de de sistem aynen böyle.

Hükümetin amacı adalet, hukuk, ekonomi, ülkeyi kalkındırmak değil yalanlar uydurmak. Öyle yalanlar uydurdular ki kendileri de inandılar. Bütün diktatörler 'ben bu halka bu kadar iyilik yaptım, neden tepki gösteriyorlar' der. Bizde de böyle. Başbakan gerçekten zor durumda, tepkileri anlayamıyor. AKP 8 yıldır ülkede yargıyı allak bullak etti. Şimdi yandaşlar, kabahatin yargıda olduğunu söylüyor. Bunların amacı hukuk devletini tamamen ortadan kaldırmak ve Başbakan'ın iradesinin egemen olacağı bir sistemi yerleştirmek; amaçları bu.''

AK Parti'nin kendine bağlı bir yandaş yargı yaratmayı amaçladığını savunan Süheyl Batum, ''Ben CHP'nin hukuktan ve seçimlerden sorumlu genel başkan yardımcısı olarak size söz veriyorum; biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak işleyen, bağımsız, adil bir yargı sistemini, bir hukuk devletini ve bunun demokratik, çağdaş, bağımsız bir devlete yakışan anayasasını mutlaka yapacağız. Hep beraber, toplumun bütün katmanlarıyla yapacağız'' dedi.

Konferansa katılan YARSAV Başkanı Emine Ülker Tarhan da yargıda tam bir kaos yaşandığını ileri sürdü. Tarhan, ''Ülkede şu anda yaşadığımız ortam, aslında darbenin ta kendisidir; bu, ikinci bir 12 Eylül darbesidir'' dedi.

Düşman bir unsurmuş gibi yargıya saldırı yapıldığını iddia eden Tarhan, ''Sel felaketinden bile neredeyse yargıyı sorumlu tutacaklar'' diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89