• BIST 9689.05
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Diyarbakır 28 °C
  • Ankara 30 °C
  • İzmir 28 °C
  • Berlin 11 °C

CHP'den Dağlıca açıklaması

CHP'den Dağlıca açıklaması
CHP Sözcüsü Haluk Koç, Dağlıca'da meydana gelen ve çok sayıda askerin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili açıklama yaptı.

CHP Sözcüsü Haluk Koç, partisinin MYK toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.  

Dün meydana gelen Dağlıca'daki saldırı hakkında konuşan Koç, Bütün bu olayların temel sorumlusu aranıyorsa, aslında kim olduğunu hepimiz biliyoruz. Kimin Türkiye’yi ateş çemberine soktuğunu, temel sorumlu olduğunu milletimiz de biliyor" dedi. "Söylenecek çok söz var ama bugün günü değil" diyen Koç, "Bu acı olayın üzerinden 24 saate yakın bir süre geçiyor. Ancak kaç şehit verdiğimizi resmi ağızlardan öğrenmiş değiliz" dedi.

Haluk Koç'un açıklamalarından satır başları şöyle:

Demokrasimizi korumak zorundayız. Onların attıkları bombalara, kurdukları tuzaklara, döşedikleri mayınlara rağmen bu ülkeye huzur da barış da mutlaka gelecek, bunu da biz sağlayacağız.

Her zamankinden çok kararlıyız. Bu ülkeye özgürlük, adalet, barış, özetle bu ülkeye birinci sınıf demokrasi gelecek. Herkesin, kimin kafasında ne hesabı olursa olsun çok iyi bilmesini istiyoruz. Bu ülkede terörden medet umanlar, rantı sağlamaya çalışanlar var. Bu ülkede şehit sayısı arttıkça siyaset borsasında kendi hisselerinin yükseldiğini düşünenler var. Onlara da seslenmek istiyoruz. Sizler de asla amaçlarınıza ulaşamayacaksınız.

'SORUMLUNUN KİM OLDUĞUNU HEPİMİZ BİLİYORUZ'

Bütün bu olayların temel sorumlusu aranıyorsa, aslında kim olduğunu hepimiz biliyoruz. Kimin Türkiye’yi ateş çemberine soktuğunu, temel sorumlu olduğunu milletimiz de biliyor. Siyaseten de çok şey söylenebilir ancak biz yaşadıklarımıza büyük bir pencereden, açıdan bakmak zorundayız ve sorumluluğundayız.

Söylenecek çok söz var, bugün günü değil. Bu acı olayın üzerinden 24 saate yakın süre geçiyor, kaç şehit verdiğimizi resmi makamlardan öğrenemiyoruz. 13 yılda geldiğimiz nokta bu. Türkiye yönetilemiyor. Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın dünkü tutumları için söylenecek çok ağır ama çok ağır değerlendirmeler olmasına rağmen bugün siyasette polemik günü değil dedim. Türkiye’nin büyük çıkarları için fedakarca, sorumluluk içinde hareket etmemiz gerekiyor. Sorun belli, biz bu sorunun çözümüne katkı vermeye hazırız, defalarca söyledik.

Bu kadar ağır koşullardan geçtiğimiz günlerde siyasetçilerin sağduyulu davranması gerektiğini ifade ediyorum. Yetkili kişilerin görevi ne olursa olsun, takındıkları sorumsuz tavırlar, tahripkar açıklamalar, bütün bunları siyaseten eleştirmekten çok bu asil milletin vicdanına ahlakına bırakıyorum.  

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89