• BIST 9511.06
  • Altın 2492.507
  • Dolar 32.5959
  • Euro 34.8056
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 26 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C
  • Berlin 8 °C

CHP'den aykırı seslere uyarı geldi

CHP'den aykırı seslere uyarı geldi
Kılıçdaroğlu, "Parti bir daha bu tür disiplinsizlikler ve iç meselelerle tartışma konusu yapılırsa disiplin mekanizmasını işletirim" uyarısında bulundu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, PKK’li Sakine Cansız’ın ailesine taziye ziyaretinin ardından, Kurtuluş Savaşı’nda Rumlara “etnik temizlik” yapıldığı sözleriyle partiden büyük tepki alan Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün ile Aygün’e tepki gösteren “ulusalcı” vekilleri “son kez uyardı.” CHP lideri, “Parti bir daha bu tür disiplinsizlikler ve iç meselelerle tartışma konusu yapılırsa disiplin mekanizmasını işletirim” uyarısında bulundu. Kılıçdaroğlu, MYK toplantısının ardında Aygün’ü genel merkeze çağırarak bizzat uyardı.

Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında yapılan MYK toplantısında Aygün’ün durumu ele alındı. Edinilen bilgiye göre, bazı MYK üyeleri Aygün’ün açıklamalarından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. MYK üyeleri ve Kılıçdaroğlu, Aygün’ün taziye ziyaretinde bulunmasının; Cansız’ın ailesinin “akrabası” olması nedeniyle makul bularak, “insani bir durum” yorumu yaptı. Ancak MYK üyelerinin büyük bölümü, “Rumlara etnik temizlik” sözlerinin kabul edilemez olduğunu ifade etti. Kılıçdaroğlu, hem Aygün’ü hem de Aygün’ün ihracını isteyen bazı milletvekillerinin tavrına da tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu Aygün’ü kastederek “Herkes parti programına, ilkelerine uymak zorunda” değerlendirmesini yaptı.

Kılıçdaroğlu, parti içi meselelerin “Twitter” ve benzeri sosyal paylaşım sitelerinde tartışılmasını da eleştirererek “Herkes partili olmanın gereğine göre davranmalı” görüşünü dile getirdi. MYK’de Aygün için “disiplin” istemi dile getirilmezken Kılıçdaroğlu’nun bizzat uyarması yönünde görüş birliği oluştu.

CHP liderinin, MYK toplantısından sonra da Aygün’le genel merkezde görüşerek uyardığı öğrenildi. Aygün’ün ise “etnik temizlik” sözlerinin çarpıtıldığını, kendisinin Kurtuluş Savaşı dönemini değil, daha önceki dönemleri kastettiğini aktardığı kaydedildi. Kılıçdaroğlu’nun Aygün’den parti ilkeleriyle örtüşmeyen tavırlardan kaçınmasını istediği öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun bu tür tavrını sürdürmesi durumunda, partinin disiplin mekanizmasını çalıştırmak durumunda kalabileceği uyarısında da bulunduğu belirtildi.

Toplantı sonrasında açıklama yapan Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Aygün ile ilgili sorular üzerine “Aygün iç sorunumuzdur. Abartılacak bir konu da değil” dedi. Toplantının sürdüğü saatlerde Aygün, Twitter hesabından Pir Sultan Abdal’ın “Kalsın benim davam divana kalsın” şiirini paylaştı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89