• BIST 9645.02
  • Altın 2409.257
  • Dolar 32.5591
  • Euro 34.7092
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 21 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 21 °C
  • Berlin 3 °C

CHP'den adaylık kulisleri

CHP'den adaylık kulisleri
CHP yönetimi adayların hangi illerde önseçimle, hangilerinde merkez yoklaması ile belirleneceği üzerinde çalışıyor.

CHP yönetimi adayların hangi illerde önseçimle, hangilerinde merkez yoklaması ile belirleneceği üzerinde çalışırken; CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal "Eğer fikrimi soracak olurlarsa, Antalya'da önseçim isteyeceğim" mesajı verdi. Kapatılan HEP'in genel başkanı Feridun Yazar ile RP ve DP kökenli Abdülillah Fırat, Feyzi Septioğlu, Orhan Kesikoğlu gibi isimlerin adları da aday adayları arasında geçiyor.

CHP Merkez Yönetim Kurulu’nun bugün akşam toplanıp illerde aday belirleme yöntemini netleştirmesi ve yarın da Parti Meclisi’nde kesinleştirilerek aynı gün YSK’ye bildirilmesi planlanıyor. CHP yönetimi, bu yolla kararın YSK’ye verilmeden önce sızması ve olası tepkileri engellemeyi hedefliyor. CHP kulislerinde Aydın, Balıkesir, Denizli, Muğla, Edirne, Gaziantep, Kırklareli, Manisa ve Ordu’da önseçim yapılacağı haberleri yaygınlaştı. Samsun milletvekilleri Haluk Koç ile Suat Binici’nin de önseçimde ısrarlı oldukları kaydedildi. CHP, 2007 seçimlerinde 6 ilde önseçim kararı almıştı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yaklaşık 40 ilde adayları üye bazında ön seçimle belirleyeceklerini söylemişti. Örgütler ve kamuoyundan aday belirleme yöntemi konusunda genel merkeze yoğun baskılar yapılıyor.

Baykal önseçim istiyor

Kılıçdaroğlu bir süre önce Antalya listesi için “Baykal hangi yöntemi uygun bulursa tercihimiz o yöntem olacak. Liste başına Sayın Baykal’ın adı yazılır. Listenin diğer isimlerine de Sayın Baykal kimi arzu ederse onlar yazılır” demişti. Baykal yakın çevresine “Eğer fikrimi sorarlarsa, önseçim isteyeceğim. Antalya listesini tek başıma yapma sorumluluğunu almam, arkadaşlarım arasında nasıl seçim yapacağım” dedi.

İstanbul adayları

CHP Genel başkan yardımcıları Gürsel Tekin, Umut Oran, Erdoğan Toprak ve Süheyl Batum’un İstanbul listelerinde olması bekleniyor. MYK’deki üç kadının üyenin de listelerde yer almasına kesin gözüyle bakılıyor. Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil’in yeniden İstanbul’dan, Gülsün Bilgehan’ın Ankara’dan, Sena Kaleli’nin de Bursa’dan aday gösterilmesi bekleniyor. Genel başkan yardımcılarından Sezgin Tanrıkulu’nun ise İstanbul ya da Mersin’den aday olabileceği konuşuluyor. Kılıçdaroğlu’nun en yakınındaki isimlerden Prof. Dr. Sencer Ayata’nın Ankara’dan aday olmasına kesin gözüyle bakılıyor. YARSAV eski Başkanı Emine Ülker Tarhan’ın İzmir ya da Mersin’den, eski ATO Başkanı Sinan Aygün’ün Ankara’dan aday gösterilmesi bekleniyor. Tunceli’de Kamer Genç’in aday gösterilmesi beklenirken, Elazığ’da eski DYP milletvekili Ali Rıza Septioğlu’nun oğlu Feyzi Septioğlu’nun adı geçiyor. PM üyesi Muhammet Çakmak’ın da aynı ilde adının geçmesi rekabeti arttırıyor. Kapatılan HEP’in eski genel başkanlarından Feridun Yazar’ın Urfa’dan mi

Milletvekili adayı gösterilebileceği kulislerde konuşuluyor. Eskişehir’de DYP kökenli Orhan Kesikoğlu’nun adı geçiyor. Eski RP milletvekili Abdülillah Fırat’ın da Erzurum’da CHP adayı olacağı haberleri yayılmıştı. Grup Yorum’un solisti Hilmi Yarayıcı’nın ise Hatay’da adı geçiyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89