• BIST 9524.59
  • Altın 2493.672
  • Dolar 32.5501
  • Euro 34.7296
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 7 °C

CHP'de Jet kurultay gündemde

CHP'de Jet kurultay gündemde
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, il başkanlarının ardından milletvekillerinin kurultayla ilgili görüşlerini aldıktan sonra kararını vereceğini açıkladı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, il başkanlarına yapılan anketten kurultay yapılması yönünde bir eğilim doğduğunu kaydederek, kendisinden önce parti yönetiminde bu tür konuları teşkilata sorma geleneğinin olmadığını vurguladı. Kılıçdaroğlu, milletvekillerinin kurultayla ilgili görüşlerini aldıktan sonra kararını vereceğini açıkladı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, il başkanlarının ardından milletvekillerinin kurultayla ilgili görüşlerini aldıktan sonra kararını vereceğini açıkladı. İl başkanlarına yapılan anketten kurultay yapılması yönünde bir eğilim doğduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, kendisinden önce parti yönetiminde bu tür konuları teşkilata sorma geleneğinin olmadığını da vurguladı. CHP lideri, Deniz Baykal’ın eleştirileri konusunda da “Biz de zaten farklı bir şey söylemiyoruz” dedi.

CHP lideri, Diyarbakır ve Şanlıurfa ziyaretlerinin ardından gezisini izleyen gazetecilerin parti gündemine ilişkin sorularını yanıtladı.

Olağanüstü kurultay yapıp yapmama konusunda “henüz kararını vermediğini” belirten CHP lideri yarın ya da gelecek haftaki grup toplantısında CHP milletvekillerinin görüşünü aldıktan sonra kararını açıklayacağını belirtti. Kılıçdaroğlu, “Daha önce il başkanlarımızın görüşünü sormuştum. Şimdi de Meclis grubumuzun nabzını tutacağım. Bu haftaki ya da gelecek haftaki grup toplantısında bunu yaptıktan sonra bir fikir sahibi olacağımı tahmin ediyorum” dedi.

Kurultay yapma konusundaki tereddüdünün seçimlere az bir süre kalmasından kaynaklandığını belirten CHP lideri, “O yüzden örgütler ve grup istiyorsa yapacağız” dedi. Gazetecilerin “Örgütlere yaptığınız anket sonucunda kurultay isteği var mı” sorusuna Kılıçdaroğlu, “Evet var. Şimdi bir de grubu dinleyeceğim” yanıtını verdi.

CHP’de kurultay yapılması konusunda hem örgütlerin hem de grubun görüşlerinin alınması uygulamasının bir ilk olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, “Teşkilatın isimlerini yazmaksızın özgür iradelerini beyan ettikleri böyle bir uygulama partimizde daha önce hiç yapılmadı. Daha önce örgüte sorulmazdı ki...” diye konuştu.

Baykal’a yanıt

CHP’nin eski genel başkanı Deniz Baykal’ın, partinin yeni söylemleri konusunda Trabzon’da dile getirdiği eleştiriler için Kılıçdaroğlu, “Zaten biz de kendisinden farklı söylemiyoruz. Etnik kimlik üzerinden siyaset yapılması fikrine karşıyız” dedi. Baykal’ın eleştirilerinin ‘Yeni CHP’ye yönelik olduğunun anımsatılması üzerine ise Kılıçdaroğlu, “Biz yenilenme ile, eskiyi reddetmeyi değil, onu geliştirmeyi kastediyoruz” karşılığını verdi.

CHP liderinin kasım ayı sona ermeden CHP’nin Meclis grubunun görüşünü de aldıktan sonra 3 Aralık’ta yapılacak PM toplantısından önce “jet kurultay” kararı alması bekleniyor. Kıılçdaroğlu’nun karar vermesi durumunda 20 gün içinde kurultaya gidilmesi hedefleniyor. Bu durumda parti tüzüğünün yanı sıra parti meclisinin de yenileneceği olağanüstü kurultayın aralık ayının ikinci ya da üçüncü hafta sonu gerçekleşebileceği kulislerde dile getiriliyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89