• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 18 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 20 °C
  • Berlin 19 °C

CHP'de işler karıştı, liste krizi yaşanıyor

CHP'de işler karıştı, liste krizi yaşanıyor
CHP'de Kemal Kılıçdaroğlu ile başlayan yeni dönemde Parti Meclisi ve Merkez Yönetim Kurulu'na kimlerin gireceği merak konusu oldu.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkan seçildiği CHP kurultayında bugün Parti Meclisi seçiliyor. Partinin İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin'in, Önder Sav ve ekibinin hazırladığı listeye karşı ikinci bir liste hazırladığı iddia edilmişti.

Sabah saatlerinde yeni genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun evine gelen Gürsel Tekin, görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, "2. bir liste söz konusu değil Genel Başkan'ın hazırladığı liste hepimizin kabulü" dedi.

CHP'nin Kurultay'ında, CHP Genel Sekreteri Önder Sav ve Tekin’le görüntü veren Kılıçdaroğlu’nun bu tavrı, partideki gelenekçi ekibi temsil eden Sav ile değişimi temsil eden Tekin arasındaki dengeyi sağlamaya yönelik olarak yorumlandı. Bu görüntü “CHP’yi yönetecek troyka” yorumlarına da yol açtı. Ancak partide etkin görev isteyen Tekin ile Sav arasında derin görüş ayrılıkları bulunduğu iddia edildi. Tekin’in “Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı” istediği, aksi takdirde İstanbul İl Başkanlığı’na devam edeceğini söylediği kaydedildi.

Tekin’in karşı çıktığı bazı isimlerin PM’ye alınması halinde karşı liste çıkartabileceği yönündeki kimi duyumlar da Ankara’da konuşuldu. Tekin’in bu kapsamda Trakya bölgesi delegeleriyle birlikte hareket ederek ikinci bir liste çıkartabileceği öne sürüldü.

İl başkanları da rahatsız

PM listesi için Sav’ın yürüttüğü liste çalışmasından rahatsız olan Kars, Ağrı, Diyarbakır, Muğla, Muş ve Adana il başkanlarının da aralarında bulunduğu bir grup delegenin dün gece Dedeman Otel’de bir araya gelerek karşı liste çıkarma kulisi yürüttüğü öğrenildi. Bu grubun içerisinde Tekin’in de olduğu öne sürüldü.

Kılıçdaroğlu, Sav, Tekin ve Grup Başkan Vekili Hakkı Suha Okay’la dün akşam PM listesi üzerinde çalıştı. Gazeteci Enver Aysever, Prof. Dr. Sencer Ayata, Prof. Dr. Süheyl Batum, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Nuran Yıldız’ın PM’ye girmesi kesinleşirken, emekli büyükelçiler Nabi Şensoy ile Uğur Ziyal ise teşekkür ederek teklifi geri çevirdi. Sav’ın yeni yönetimde görev almayabileceği de dün parti kulislerinde konuşuldu. Sav’ın görev almaması durumunda koltuğunu Okay’a bırakacağı belirtiliyor. Sav’ın göreve devam ederse Okay’ın Genel Başkan Yardımcısı olacağı, Grup Başkanvekilliğine de Muharrem İnce’nin getirileceği öğrenildi.

Müftü sürprizi

Bu arada parti vitrininde olacağı belirtilen isimler şöyle: “Hakkı Suha Okay, Prof. Dr. Alper Ünlü, Prof. Dr. Haluk Koç, Tekin Bingöl, Şahin Mengü, Mehmet Akif Hamzaçebi, Prof. Dr. Osman Coşkunoğlu, Prof. Dr. Oğuz Oyan, Prof. Dr. Nevin Gaye Erbatur, Prof. Dr. Sacit Yıldız, İsa Gök, Atilla Kart, Muharrem İnce, Faik Öztrak, Murat Karayalçın, Ali Topuz, Turgut Dibek, Çetin Soysal, İzzet Çetin, Umut Oran, Ercan Karakaş, Yaşar Ağyüz, Hulusi Güvel, Vahap Seçer, Malik Ecder Özdemir, Gülsün Bilgehan, Nihat Matkap, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Gökhan Günaydın, Neriman Genç, Beyoğlu eski müftüsü İhsan Özkeskin.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89