• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 24 °C
  • Berlin 6 °C

CHP'de büyük gün

CHP'de büyük gün
CHP'nin 33. Olağan Kurultayı için Türkiye'nin dört bir yanından çok sayıda CHP'li Ankara'da bir araya geldi.

CHP'nin 33. Olağan Kurultayı için Türkiye'nin dört bir yanından çok sayıda CHP'li Ankara'da bir araya geldi. Kurultayda yetkili organlar çarşaf değil blok listeyle seçilecek. Buna göre, Kılıçdaroğlu kendi listesini hazırlayacak ve bu listenin dışardan aday olan isimler tarafından delinmesi pek de mümkün olmayacak. Divan Başkanı CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol olacak.

CHP il başkanları, bugün başlayacak 33. Olağan Kurultay'da seçimlere blok listeyle gidilmesi yönünde tavsiye kararı aldı.

Toplantıda alınan karara göre, kurultayda yetkili organlar yani 80 kişilik parti meclisiyle 15 kişilik Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri çarşaf değil blok listeyle seçilecek.

15281

CHP Genel Merkezi'ndeki il başkanları toplantısının ardından Artvin İl Başkanı Uğur Bayraktutan açıklama yaptı.

Bayraktutan, toplantıya 81 il başkanının yanısıra Genel Sekreter Önder Sav, Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay ile genel başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katıldığını aktardı.

İl başkanlarının Kurultay'a ilişkin bazı kararlar aldıklarını ifade eden Bayraktutan, bu kararların tavsiye niteliğinde olduğunu ve bağlayıcı niteliğinin bulunmadığını vurguladı.

Bayraktutan, Kurultay'da yetkili kurullar için yapılacak seçimlerin yöntemine ilişkin herkeste bir tereddüt bulunduğunu söyleyerek, sözlerini şöyle sürdürdü: "İl başkanları olarak biz, Kurultay'da Sayın Genel Başkanımızı rahatlatmak açısından bu olağanüstü dönemde kendisine destek olmak açısından bütün il başkanları almış oldukları kararla seçime blok listeyle girilmesi konusunda ortak bir tavsiye kararı almışlardır. İl başkanlarımız bu kararın

altına imzalarını atmışlardır. Şunu da ifade etmek istiyorum, tüzüğe göre önemli olan, bu konuda karar alacak olan kurultay delegeleridir ama biz CHP örgütünün gerçek temsilcileri il başkanları olarak, örgütümüzden almış olduğumuz bu güç ve karar doğrultusunda ve genel başkanımıza güvenimizin tam ve eksiksiz olduğunu göstermesi açısından ve onu rahatlatmak açısından önümüzdeki dönemde kendi kadrosunu, kendi çalışacağı ekibi rahatça belirlemesini istiyoruz."

Bayraktutan ayrıca, bugün il başkanlarının Anıtkabir'e giderek, Atatürk'ün ve İsmet İnönü'nün kabrini ziyaret edeceklerini, ardından da CHP'nin 3. Genel Başkanı eski başbakanlardan Bülent Ecevit'in kabrine gideceklerini söyledi.

Kemal Anadol divan başkanı

Ankara İl Başkanı Ali Yıldızlı da divan başkanlığı konusunda bir karar alınıp alınmadığı sorusu üzerine divan başkanlığını CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol'un yapması konusunda il başkanlarının ortak önerisi olduğunu kaydetti.

Yıldızlı bir başka soru üzerine de eski genel başkan Deniz Baykal'ın toplantıya yönelik bir mesajı olmadığını ifade etti. Yıldızlı, bu toplantının il başkanları arasında olduğunu ve gündemi kendilerinin belirlediğini söyledi.

Bir başka soru üzerine Kemal Kılıçdaroğlu'nun toplantıda bir konuşma yaptığını anlatan Yıldızlı, Kılıçdaroğlu'nun gördüğü destekten duyduğu mutluluğu dile getirdiğini, birlik ve beraberlik mesajı verdiğini söyledi.

Yıldızlı, Baykal'a ziyaret konusundaki sorular üzerine de şunları kaydetti: "Salı günü, il başkanlarımızın toplantısından sonra bu konuda ortada bir 'il başkanları Sayın Genel Başkanımızdan randevu istediler' diye kamuoyunda bilgilendirme oldu, ben bu konuyu açmak istiyorum. Biz, CHP'nin il başkanları olarak Sayın Genel Başkanımızdan bir randevu talep etmedik, bu konuda Sayın Genel Başkanımız da 'il başkanları benden randevu talep etmediler' dedi. Doğru söylüyor. Biz, il başkanları olarak, Sayın Genel Başkandan bir randevu talep etmedik."

İlk günde başkanlık seçimi

Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek kurultayda bin 250 delege genel başkan ve partinin yetkili kurulları için oy kullanacak.

Kurultay'ın ilk gününde genel başkanlık seçimleri gerçekleştirilecek.

CHP'nin tüzüğüne göre genel başkan adaylığı için delegenin yüzde 20'sinin desteği gerekiyor.

Bu görevi yürüten Deniz Baykal, görüntülerinin yer aldığı iddia edilen kaset ve daha sonraki süreçte, 10 Mayıs 2010'da CHP Genel Başkanlığından istifa etmiş, İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu ise kurultaya kısa süre kala genel başkanlığa aday olduğunu açıklamıştı. Kılıçdaroğlu, bu göreve seçilmesi durumunda CHP genel başkanlığını üstlenen 7. isim olacak.

Deniz Baykal'ın kurultaya katılması beklenmezken açılış konuşması istifasından yana bu görevi yürüten Genel Başkan Vekili Cevdet Selvi tarafından yapılacak.

Kurultay'ın ikinci gününde gerçekleştirilecek seçimlerde ise 20 kişilik Merkez Yönetim Kurulu (MYK), 80 kişiden oluşan Parti Meclisi ile 15 kişilik Yüksek Disiplin Kurulu'na (YDK) üye seçilecek.

CHP'nin 33. Olağan Kurultay'ın da 21 Aralık 2008'de gerçekleştirilen Olağanüstü Kurultay'da oluşturulan yeni tüzüğün de uygulamaya konulup konulmayacağı karara bağlanacak.

Atatürk Spor Salonu'ndaki kurultaya gazeteciler de yoğun ilgi gösteriyor. Kurultayı izlemek için yurt içinden ve yurt dışından 800'ü aşkın gazeteci akredite oldu.

Kurultay'ın gerçekleştirileceği salonda tribünler delgeler, konuklar ve protokol için ayrılırken, konuşmaların yapılacağı platform önündeki sahada ise gazeteciler için hazırlandı. Gazeteciler için ayrıca bina içinde de bir basın odası oluşturuldu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89