• BIST 9054.59
  • Altın 2296.967
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0617
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Berlin 13 °C

CHP'de Başkanlığa 5 aday isim!

CHP'de Başkanlığa 5 aday isim!
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın 33. Olağan Kurutay öncesi istifası ve kurultayda aday olmayacağı mesajı, CHP’de hesapları alt üst etti.

 Bir süredir çekişmesi kamuoyuna yansımayan CHP Genel Sekreteri Önder Sav ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş merkezli parti içi gruplar, Baykal’ın istifasının ardından kurultay hesapları yapmaya başladı. ,

Kulislerde Kılıçdaroğlu, Okay, Gürsel Tekin, Samsun Milletvekili Haluk Koç ve İstanbul Milletvekili Ali Topuz’un adı genel başkan adayı olarak geçiyor.

Kurultaya kadar Selvi

CHP Genel Saymanı ve Parti Sözcüsü Mustafa Özyürek, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) olarak önerilerinin, CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi’nin kurultaya kadar genel başkan vekilliğini yürütmesi şeklinde olacağını bildirdi. Özyürek, parti tüzüğüne göre başkan vekilini Parti Meclisi’nin (PM) belirleyeceğini, PM’nin de bugün saat 16.00’da toplanacağını söyledi.

Sav güçlendi

İstifa kararından önce de genel merkezde, kamuoyuna yansımayan Baykal sonrası planlar yapılıyordu. Kulislerde konuşulan iddialara göre, CHP Genel Sekreteri Önder Sav merkezli yapılanma, Baykal sonrası A takımı denilebilecek kadro oluşumunu şekillendirdi. CHP Grup Başkanvekilleri Kemal Kılıçdaroğlu ve Hakkı Süha Okay bu yapılanmanın öne çıkan iki ismi. Bu yapı, mevcut yönetimin öne çıkan isimleri Yılmaz Ateş, Cevdet Selvi, Onur Öymen ve Mustafa Özyürek’in tasfiyesini öngörüyor. İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin de, Okay ve Kılıçdaroğlu gibi yeni yönetimin kadrosu olarak öne çıkıyor.

Kulislerde Kılıçdaroğlu, Okay, Gürsel Tekin, Samsun Milletvekili Haluk Koç ve İstanbul Milletvekili Ali Topuz’un adı genel başkan adayı olarak geçiyor. Ancak Kılıçdaroğlu’nun dün Genel Başkan adaylığı için “Kesinlikle öyle bir şey yok”demesi farklı bir formülü gündeme getirdi. Gürsel Tekin genel başkan olacak, Kılıçdaroğlu ise gelecek seçimlere CHP’nin Başbakan adayı olarak yarışacak.

Tekin-Kılıçdaroğlu ikilisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine benzer bir yapıyla girmiş ve beklenenin üzerinde oy almışlardı. Ancak Önder Sav’ın yıldızlarının parlayarak “Genel merkezi aşan figür” olma ihtimalleri nedeniyle Tekin-Kılıçdaroğlu ikilisine karşı olduğu belirtilirken kendisine yakın olan Okay’ın “Emanetçi isim” olabileceği ifade ediliyor.

Öztrak süprizi

Bir diğer formül ise CHP’de bir grup partilinin dün ilginç bir isme yaptığı Genel Başkanlık teklifi oldu. Buna göre Kemal Derviş’in ekibinden olan eski Hazine Müsteşarı Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak’a Genel Başkan adaylığı teklifi götürüldü. Bu arada Haluk Koç ismine genç partililerin sıcak baktığı kaydedilirken, Topuz’un ise solun sıkıntılı dönemlerinde ortaya atılan “abi formülü” çerçevesinde adının gündeme gelebileceği öne sürülüyor

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89