• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 26 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 12 °C

CHP'de Bana Siyaset Yaptırmadılar

CHP'de Bana Siyaset Yaptırmadılar
Bakan Günay, 'heykel' polemiği sonrası eski partisi CHP'ye yüklendi: Bana görev verilmişti de bırakıp AK Parti'ye mi geçtim.

Bakan Günay, 'heykel' polemiği sonrası eski partisi CHP'ye yüklendi: Bana görev verilmişti de bırakıp AK Parti'ye mi geçtim. İcraatlarımı eleştiremedikleri için küfrediyorlar

CHP görev verdi de ben mi terk ettim

Ucube heykel tartışmasının ardından, hemen her gün dozu yükselen eleştirilerin hedefi haline gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, eski partisini yaylım ateşine tuttu. CHP yöneticileri tarafından 'döneklik' ve 'kalleşlik'le itham edilen Bakan Günay, uğradığı hakaretlerden dolayı Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacağını ve eşzamanlı olarak da manevi tazminat davası açacağını açıkladı.

SAHTE BELGEYE İHRAÇ ETTİLER

'CHP'deki arkadaşların beni eleştirmeye hakkı yok' yorumunu yapan Günay, 'Ben CHP'de siyaset yapma hakkını kullanamamış biriyim. Bunu hiç unutmasınlar' dedi. Günay'ın yıllarca genel sekreter yardımcılığı yaptığı eski partisine yönelik sözleri şöyle: 'Bana CHP'de bir görev verilmişti de onu mu bırakıp AK Parti'ye geçtim? Veyahut verilen bir görevde başarısız mı oldum? Beni CHP'den sahte belgeyle ihraç ettiler. Vetolardan dolayı, 1995, 1999, 2002 seçimlerinde aday adayı bile olamadım. 2004-2007 döneminde serbest bir yurttaştım. Siyaset yapma hakkımı kullandım.'

CHP yönetiminin, bakanlığının yaptığı işlere, icraata, kültür ve turizm hizmetlerine söyleyecek hiçbir söz, eleştirecek hiçbir şey bulamadığını vurgulayan Bakan Ertuğrul Günay, sözlerini şöyle sürdürdü: 'İstediğiniz arkeoloji otoritesine sorun. Yaptıklarımız Türkiye'de ikinci bir Rönesans olarak nitelendiriliyor. Bizi işimizle eleştiremedikleri için tek çareyi küfür ve hakarette buluyorlar. Küfür çaresizliktir, acz halidir.'

Başbakan'la farklı düşündüğümüz konular olabilir

Heykel tartışmasında Başbakan Erdoğan'la ters düşmesinin yol açtığı durumu değerlendiren Bakan, 'Başbakan'la birbirimizin kopyası değiliz. Elbette ayrı düşündüğümüz konular olabilir. Hepimiz aynı şeyi söylemek, aynı şeyi aynı biçimde düşünmek zorunda değiliz' dedi.

1970'LERDEKİ ÇİZGİM DEĞİŞMEDİ

Politik değerler açısından, 1970'ler ve 80'lerde savunduğu görüşlerden, durduğu noktadan farklı düşmediğini, arada tutarsızlık bulunmadığını belirten Günay, '2003'te AK Parti'yi eleştirmişim. Evet olabilir. İnsan kendi partisini bile eleştirebilir. Bunun örneklerini görmüyor muyuz?' diye konuştu.

KAMERA CEVABI SEÇİM SONRASI

Bakan Günay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili olarak kullandığı 'kamera kazası' sözünün de arkasında durduğunu belirtiyor. Günay, 'Bunda ne var? Gerçek değil mi? Dönüp aynaya baksınlar. Kendilerine cevabı seçimden sonra vereceğim' diye konuştu. Açacağı tazminat davaları için bir miktar belirleyip belirlemediği sorumuza ise Günay, 'İşin miktarında değilim. Sembolik bir tutar olacak' yanıtını verdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89