• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 17 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 20 °C
  • Berlin 3 °C

CHP tam anlamıyla karıştı

CHP tam anlamıyla karıştı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanması beklenen CHP Parti Meclisi toplantısı iptal edildi.

CHP'de tüzük krizi tırmanıyor. Kılıçdaroğlu'yla uzlaşamayan Önder Sav ve ekibinin, kurultay için imza toplarken Kılıçdaroğlu ise yeni yönetime Önder Sav ve Hakkı Süha Okay'ı almadı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanması beklenen CHP Parti Meclisi toplantısı iptal edildi.

Kılıçdaroğlu, PM'yi iptal etti ancak, Genel Sekreter Önder Sav PM'yi kendisi topladı.

- Toplantı öncesi Genel Sekreter Önder Sav ile Kılıçdaroğlu arasında iplerin gerildiği ileri sürülüyor. İddialara göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 13 genel başkan yardımcısı ve 1 genel sekreteri belirledi, ancak buna karşı çıkan Sav önderliğindeki PM üyeleri, tüzük kurultayının toplanması için imza toplamaya başladı.

SAV VE OKAY YENİ YÖNETİME ALINMADI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yeni yönetimini belirledi. İşte yeni yönetim:

Yeni Genel Sekreter: Nihat Matkap

Genel Başkan Yardımcıları: Gürsel Tekin, Hurşit Güneş, İsa Gök, İzzet Çetyin, Süheyl Batum, Oğuz Oyan, Gülsüm Bilgehan, Gökhan Günaydın, Umut Oran

Gürsel Tekin'in Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olacağı bildirildi.

Önder Sav'dan ilk açıklama

CHP Genel Sekreteri Önder Sav, ''CHP kimsenin babasının malı değildir. CHPGenel Başkanı disiplin suçu işlemiştir. Hukuku bilmeyenlere hukuku bildirmek bizim görevimizdir'' dedi.

HAKKI SÜHA OKAY:YENİ YÖNETİMİ TANIMIYORUZ

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeni MYK'yı belirlediği dakikalarda Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Süha Okay'dan flaş açıklamalar geldi. Okay, yaptığı açıklamada Kılıçdaroğlu'nun belirlediği yeni yönetimi tanımadıklarını belirterek, "Mevcut MYK, kurultaya kadar görevi başında kalacaktır" dedi. İşte Okay'ın açıklamaları:

Sayın genel Başkan tarafından belirlenmiş olan gündeme bir madde eklenmesi hakkında parti meclisinde görüşme yapıldı ve 59 oyla kabul edilen maddeyi basın mensuplarının bilgisine sunuyorum.

"CHP'nin olağanüstü kurultayının 27-28 Kasım saat 10:00'da toplanmasını öneren bir maddeyi gündeme almak istedik. Önerilen bu madde PM'de 59 oyla kabul edildi. Yeter imaz ve yeter oy bulunmaktadır. Bu haliyle PM, CHP tüzüğüne ilişkin olarak 27-28 Kasım tarihinde bir tüzük kurultayı yapılmasını kabul etmiştir. Bu önerinin kabul edilmesiyle sayın genel başkanın gündemindeki 2. madde kullanılabilirliğini yitirmiştir. Buna rağmen aynı imzalar ile bir önerge daha verilmiş ve MYK'nın belirlenmesine ilişkin maddenin gündemden çıkarılması önerilmiştir. Ve 59 kabul oyuyla gündemden çıkarılmasına karar verilmiştir. Her iki öneri de yeter oy ile kabul edilmiştir. Bundan dolayı mevcut MYK kurultaya kadar görevini sürdürecektir. Hukuken tartışmasız olarak bu PM tarafından seçilen üyeler görev başında kalacaktır. Sayın Genel Başkan'ın PM'nin kurumsal kimliğini yok sayarak, toplantıya katılmaması ve toplantıyı iptal etmesi de pek doğru değildir."

SAV'DAN KIÇILDAROĞLU İÇİN AĞIR SÖZLER 

ANKARA- CHP Genel Sekreteri Önder Sav, ''CHP kimsenin babasının malı değildir. CHP Genel Başkanı disiplin suçu işlemiştir. Hukuku bilmeyenlere hukuku bildirmek bizim görevimizdir'' dedi. 

Sav, Parti Meclisi'nin yapıldığı toplantı salonunda gazetecilere açıklamalarda bulundu. Sav, Parti Meclisi için yurdun dört bir yanından Parti Meclisi üyesi kişilerin toplantı için geldiklerini söyledi.

22091

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun parti genel merkezinde sekiz kat aşağıya inerek Parti Meclisi'ni yönetmekten imtina ettiğini belirten Sav, ''Kendisi Parti Meclisi'ni yönetmezse Parti Meclisi'nin toplanamayacağını sanmıştır. 81 kişilik Parti Meclisi 61 kişiyle toplanmıştır. Gündemine sahip çıkmıştır. Genel Başkan Yardımcısı toplantıyı idare etmiştir'' dedi.

Parti Meclisi'nin olağanüstü ve önemli bir konuyla toplandığını ifade eden Sav, şunları kaydetti:

''Bir tek maddenin görüşülmesi için toplandı. Parti Meclisi, o maddenin görüşülmesinden imtina edip, bu Parti Meclisi'nin yok saydığı, gündemden çıkardığı bir konuda, 'ben bu yetkileri kullanırım. Merkez Yönetim Kurulu'nu da ilan ederim' mantığı, başka partilerde yürüyebilir ancak CHP'de yürümez. CHP şimdiye kadar yaşamadığı bir Genel Başkan tasallutu ile yürütülüyor. Bu Genel Başkan tasallutunu CHP Parti Meclisi ile görevi devam eden MYK ile örgütleriyle, meclis grubuyla püskürtecektir.

CHP kimsenin babasının malı değildir. 'Ben istediğim kuralı kafama göre uygularım' mantığına teslim olacak bir parti değildir. Bugün Parti Meclisi böyle bir kuralsızlığa direnmiştir. Kuralsızlığı Parti Meclisi'nin kuralları içerisinde tedavi etmiştir. Bundan sonra Genel Başkan'ın bu sorumsuz, hukuk tanımaz, aşiret devletlerinde olacak anlayışının sürüp sürmeyeceğini hep beraber görüyoruz. Ama, hukuku bilmeyenlere hukuku bildirmek de bizim görevimizdir. Genel Başkan bu davranışıyla CHP Tüzüğü'nün disiplin hükümlerini de ihlal etmiş olmaktadır.''

Sav, bir gazetecinin ''Disiplin Kurulu'na mı sevk edilecek?'' sorusuna, ''Disiplin Kurulu'na sevk edilecek, demiyorum. Disiplin suçu işlemiştir, diyorum'' yanıtını verdi.

''Tüzük Kurultayı CHP'deki krizi çözer mi?'' şeklindeki soru üzerine de Sav, ''CHP çok krizler atlatmış bir partidir. Bu krizler CHP'ye hafif gelir. Bunu da çok kolay rahatlıkla atlatır. Eğer elimizde bu Parti Meclisi'nin seçimli kurultay yapma imkanı olsa biz gündeme onu da alırdık. Maalesef olağanüstü kurultaylarda, seçim isteme yetkisi sadece Genel Başkan'a ait oluyor'' dedi.

Sav, bir gazetecinin, ''Eğer Genel Başkan 'Ben seçimli kurultaya gidiyorum' derse ne yaparsınız?'' sorusu üzerine de ''Çok memnun oluruz. Biz öyle bir karar alamıyoruz, keşke alabilsek ve seçimli bir kurultaya gidebilsek'' diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89