• BIST 9094.06
  • Altın 2324.48
  • Dolar 32.3555
  • Euro 34.9625
  • İstanbul 21 °C
  • Diyarbakır 18 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Berlin 12 °C

CHP, referandum afişinde inançlara hakaret etti

CHP, referandum afişinde inançlara hakaret etti
Söz konusu afiş, dün CHP'nin İstanbul'daki kalelerinden Avcılar'da asıldı. Basın mensuplarının görüntü alması üzerine afişler apar topar kaldırıldı

Üzerinde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun fotoğrafının yer aldığı 'hayır' afişi, kamuoyunun tepkisini çekti. Afişte, 'evet' oyu vermenin yanlış olduğu, "Müslüman kadınların rahibe gibi giyinmesi için Evet" ifadesiyle anlatıldı. Hem başörtülüler hem de Hıristiyanlar tepki gösterirken, CHP afişin kendilerine ait olmadığını, asanlar hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. 

Yerel seçimler öncesinde çarşaf açılımı başlatan, referandum sürecinde de genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'başörtüsü sorununu biz çözeriz' vaadini dile getiren CHP, ırkçı ve öteleyici mesajlar içeren bir afişle gündeme geldi. İstanbul'da billboardlara asılan afişlerde 'evet' oyu vermenin yanlış olacağı anlatılırken, "Müslüman kadınların rahibe gibi giyinmesi için Evet." ifadesi kullanıldı. Afişte bu madde, "Bebek katilini serbest bırakmak için Evet... Parçalanacak topraklarımızda Kürdistan'ın kurulması için Evet..." gibi öteleyici mesajlar arasında yer aldı. Afiş, Türkiye'deki Hıristiyan vatandaşları da rahatsız etti. Rahibeliğin 'dinî bir kurum' olduğu, yapılanın inançlara hakaret kapsamına girdiği vurgulandı.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, söz konusu afişi CHP'nin bildik tavrı olarak yorumladı. Afişin kendileri için sürpriz olmadığını söyledi. Hıristiyan kesim adına rahatsızlığını dile getiren Cemaat Vakıfları Başkanı Laki Vingas, "Vatandaş olarak insafsız bir propagandanın referandumun özüne aykırı olduğunu düşünüyorum. Başka bir parti de geçen gün Şişli'de 'Evet derseniz ruhban okulu açılacak' diye arabadan anons yapmış. Bu durumu yerel bazı parti mensuplarının hataları olarak görmek istiyorum." dedi.

HEM BAŞÖRTÜLÜLERE HEM HIRİSTİYAN kesime HAKARET VAR

"CHP böyle bir afişle insanların referanduma karşı çıkmasını istiyorsa bir sonraki adımda ülkedeki Hıristiyanlara karşı da herhangi bir kampanya başlatabilir." diyen Agos Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Aris Nalci ise afişteki kastın çarşaflı kadınlar olduğunu belirtti. "Burada kötü olanın rahibelik olduğu anlaşılıyor. Bu ülkede kökenlerde farklı dinde insanlar yaşadığına göre bunu rahibelere yapılmış bir hakaret sayabiliriz. CHP'nin kime nasıl baktığını gözler önüne seriyor." diye konuştu.

CHP'nin, başörtülüleri, rahibeye benzettiği referandum afişi çevre halkından da büyük tepki gördü. Konuyla ilgili Zaman'a konuşan CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, afişin kendilerine ait olmadığını iddia ederken, asanlar hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. Şimşek, "Herkes yapmış olabilir ama yine de kimin yaptığını bilemiyorum." dedi. CHP Avcılar İlçe Sekreteri Avukat Seher Okşar da il başkanlığının talimatıyla bütün afişlerin kaldırıldığını açıkladı. CHP'lilerin 'afiş bizim değil' söylemlerini inandırıcı bulmayan AK Parti İl Başkanı Babuşcu ise, "Bizim afişlerimizi adım adım takip ediyorlar. Kendileriyle ilgili böyle bir afişe göz yummaları mümkün mü?" sorusunu yöneltti.

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89