• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C
  • Berlin 7 °C

CHP MYK'da tartışma çıktı

CHP MYK'da tartışma çıktı
Cumhuriyet Halk Partisi, Merkez Yürütme Kurulu'nda Deniz Baykal'a "geri dön" çağrısında bulunuldu...

CHP Merkez Yürütme Kurulu'ndan Deniz Baykal'a "geri dön" çağrısı geldi. Çağrı metnini Önder Sav dışındaki üyeler imzaladı. Sav da toplantı salonunu terk etti. CHP MYK'dan Sav'a istifa çağrısı geldi.

CHP Merkez Yönetim kurulu üyesi Savcı Sayan, MYK'da tartışma çıktığı iddialarına ilişkin, "MYK'da tartışma olması doğal, biz görüşlerimizi ifade ettik" dedi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Vekili Cevdet Selvi başkanlığında toplandı.

Alınan bilgiye göre, Genel Sekreter Önder Sav, toplantının başlamasından yaklaşık 1,5 saat sonra toplantıdan ayrıldı ve odasına dönerek kendisini ziyarete gelen bazı il başkanları ile görüştü.

Sav'ın ayrılmasından sonra toplantı, bir süre daha devam etti.

Toplantının bitmesinin ardından, MYK Üyesi Savcı Sayan, gazetecilerin toplantıda Genel Sekreter Sav ile aralarında tartışma çıktığı ve Sav'ın toplantıyı bu yüzden terk ettiği şeklinde bilgi aldıklarını ifade ederek, "doğru olup olmadığını sormaları üzerine" Komployu kim yaparsa karşıyız, sorun Kılıçdaroğlu sorunu değil, olayı o kadar küçümsemeyin, MYK'da tartışma olması doğal, biz görüşlerimizi ifade ettik" dedi.

Bu arada MYK toplantısında eski Genel Başkan Deniz Baykal'a "dön çağrısı" yapılması yönünde bir eğilim olduğu öğrenildi.

Özyürek'ten Sav'a istifa çağrısı

CHP MYK toplantısından sonra basının karşısına geçerek açıklamalarda bulunan CHP Sözcüsü Mustafa Özyürek, CHP'ye karşı sistemli bir komplo yürütüldüğünü ve bunun sorumlusunun AKP iktidarı olduğunu iddia etti.

Koplonun hedefinin cumhuriyetin temel değerlerinin savunucusu olan CHP'yi etkisizleştirtimek olduğunu belirten Özyürek, "CHP bu oyunları bozmak için birlik içinde hareket etmek zorundadır. Baykal'ın deneyimlerine bu dönemde ihtiyaç duyulmaktadır" dedi.

"Baykal'ın yapılacak olan kurultayda yeniden genel başkanlığa getirilmesinin zorunluluk olduğuna inanınoyuruz" diyen Özyürek, "kurultayımızda bütün partilerimizi bu bilinçle hareket etmesini istiyoruz" diye konuştu.

Özyürek, Önder Sav'ı kastederek, "Kuruldaki üyelere danışmadan bu konuda görüş açıklaması yüzünden görevcen çekilmesini istiyoruz" açıklamasında bulundu.

Özyürek, kurultayımızın olgunluk içinde geçmesi gerektiğini partililere hatırlattı.

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, bugün düzenlediği basın toplantısında, 22-23 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek olağan kurultayda genel başkanlığa aday olacağını açıklamıştı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89