• BIST 10215.16
  • Altın 2389.586
  • Dolar 32.3116
  • Euro 34.7079
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 22 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 26 °C
  • Berlin 24 °C

CHP Günay'ın kitabını okudu!

CHP Günay'ın kitabını okudu!
Günay'a gereken cevabı verdiklerini söyleyen Tamaylıgil, Kültür Bakanı'nın 2007 yılında yayımlanan kitabından bir bölümü okudu ve sordu: ...

CHP Genel Sekreteri Tamaylıgil, Bakan Ertuğrul Günay'ın kitabından okuduğu bir bölüm sonrası AK Parti'ye seslendi ve "Bu sözleri söyleyen bir bakanı hangi hazım ölçülerinde değerlendiriyorlar" diye sordu.

 CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında yapılan Merkez Yönetim Kurulu toplantısı sonrası kameraların karşısına geçti.

Açıklamalarda bulunan Tamaylıgil'e, Kültür Bakanı Ertuğrul Günay'ın Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığa gelişi üzerine yaptığı yorum soruldu.

Günay'a gereken cevabı verdiklerini söyleyen Tamaylıgil, Kültür Bakanı'nın 2007 yılında yayımlanan kitabından bir bölümü okudu ve sordu: ...iktidar partisine ve onun üyelerine, bu sözleri söyleyen bir bakanı hangi hazım ölçülerinde değerlendiriyorlar, onu sormak istiyorum...

CHP MYK toplantısı sonrası konuşan Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgül, kendisine yöneltilen bir soru üzerine, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ı hedef aldı.

Tamaylıgil, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın ''kamera şakası'' sözlerinin sorulması üzerine, (Günay, "CHP Genel Başkanı bir kamera şakası sonucunda gelmiş bir kamera kazasıdır" demişti), ''Sayın Günay'ın dile getirdiği konuda kendisine ve komplo ile şakayı ayıramayan, o komplonun hesabını soramama yetersizliğine karşı gereken cevabı verdik'' diye konuştu.

GÜNAY'IN KİTABINDAN ALINTI

Tamaylıgil, Günay'ın, 2007 yılında yayımlanan çeşitli konuşmalarının ve mülakatlarının yer aldığı ''Karşı Siyaset'' adlı kitabından bir bölüm okudu.

Okuduğu bölümün, Günay'ın, AK Parti'nin iktidarda olduğu 2003 yılında yaptığı bir konuşma olduğunu da belirten Tamaylıgil, ''Kendileri diyor ki 'Çocuk yaştaki aile bireylerini kamu yoluyla zenginleştirerek kayırmacılığın bütün arsızlığıyla yolsuzluk düzenini sürdürenlere karşı sessiz kalmamak gerekir' Söylediği kim? Adalet ve Kalkınma Partisi. Şu anda görev aldığı ve bakanlık yaptığı parti hangisi? Adalet ve Kalkınma Partisi. Ben artık iktidar partisine ve onun üyelerine, bu sözleri söyleyen bir bakanı hangi hazım ölçülerinde değerlendiriyorlar, onu sormak istiyorum'' dedi.

CHP-MHP KOALİSYONU SORUSU

Seçim sonrasında CHP ve MHP arasında olası bir koalisyona ilişkin soruyu da yanıtlayan Tamaylıgil, CHP'nin, milletvekili genel seçimlerinin toplumun AK Parti'den yanlış uygulamalarının hesabını soracağı bir seçim olacağına inandığını söyledi.

CHP'nin Türkiye'nin mevcut sorunlarını çözecek bilgi, birikim, deneyim ve kadrolara sahip olduğunu belirten Tamaylıgil, ''CHP'nin tek hedefi vardır, tek başına iktidar. Tek başına iktidarın tarihi tam netleşmemiştir, hangi tarihte olur bilinmez. Önümüzdeki 3-5 aylık seçimde CHP'nin hedefidir ve gerçekleştireceği, halkıyla örgütüyle bir birlik içinde ulaşacağı ana noktadır. CHP'nin tek hedefi vardır, tek başına iktidar'' dedi.

CHP'nin Türk Telekom Arena'nın açılışında yaşanan olayları nasıl değerlendirdiği sorusuna da Tamaylıgil, şu yanıtı verdi:

''Bir İstanbullu olarak söyleyeyim, İstanbul'da böyle bir stadın yapılması çok güzel. Ancak stadın yapılması ve içindeki gelişen süreçle ilgili 'ben yaptım da oldu' mantığıyla bakılması da son derece yanlış. Hem orada Galatasaray Kulübü'nün tüzel kimliği hem de Galatasaray taraftarının ortaya koydu bunca yıllık bakış açısı değerlendirildiğinde çok doğru kavramları içermiyor. Biz ileri demokrasi söylemleri içerisinde olan bir iktidarın ileri demokrasilerde insanların tepkilerin rahat şekilde dile getireceklerini -ki bu bir hakaret değil- sonunda bir tepkidir, bu tepkinin geliş şeklini değil, tepkiye sebep olan 'ben ne yaptım' sorgulamasının daha önemli olduğunu düşünüyoruz. Ne yapmıştır Sayın Başbakan veya orada konuşma yapan arkadaşlar ki halk böyle bir tepkiyi ortaya koymuştur... Önemli olan bu tepkilerin ortaya çıkış sebebini iyi okumak, onu okuduktan sonra yapılması gerekenlerin ne olduğunun kararlı bir şekilde ortaya konulmasıdır.'

''ŞİRK GÜTMEK DEĞİL MİDİR?''
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın tepkileri değerlendirdiği konuşmasında ''Bir Allah kuruşu'' ifadesini kullandığını belirten Tamaylıgil, şöyle devam etti:

''Ben bu cümleyi de dikkat çekici buldum. Çünkü Müslümanların inandığı Yüce Allah'ın, bu alemi yoktan var ettiğine ve bizleri yaratan kudret sahibi olduğuna hepimiz inanıyoruz. Peki Allah'ı, parası olan bir varlık olarak görmek, bir şirk gütmek değil midir? Ben bunu hiç duymamıştım. Ama bunu Sayın Başbakan'ın söylemlerinden, ortaya koyuşundan böyle bir değerlendirmenin içerisinde yapılan işleri bu başlık altında bu kelimelerle değerlendirmeyi doğru bulmadığımı dile getirmek isterim.''

Tamaylıgil, ''Kültür ve Turizm Bakanı Günay'ın Hazreti Muhammed'le ilgili bir gafı oldu. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusuna da ''Yüzünü kapatarak bu gaf örtülmez. Sanırım ne dediğini, nerede, ne söylemesi gerektiğini ve söylenen sözün hangi anlamı içerdiğini bakan koltuğuna oturmuş kişinin çok iyi düşünmesi gerekir. O gafın ayıbını eliyle yüzünü kapatarak affettiremez'' yanıtını verdi.

Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89