• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 25 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 9 °C

Chirac değil ama Sezer yapmış

Chirac değil ama Sezer yapmış
Türkiye birkaç gündür CHP lideri Deniz Baykal'ın Jacques Chriac'ın Türkiye'ye eşsiz davetiye gönderdiği iddiasını tartışıyor.

Türkiye birkaç gündür CHP lideri Deniz Baykal'ın Jacques Chriac'ın Türkiye'ye eşsiz davetiye gönderdiği iddiasını tartışıyor. Başbakanlık ve Fransız kaynakları bu iddiayı yalanladı. Ama olayın Türkiye'yi ilgilendiren bir başka tarafı ortaya çıktı. 

Bir devletin bir başka devlet başkanı veya temsilcisinin eşine kıyafeti yüzünden davet göndermeme geleneği maalesef Türkiye'de yaşanmış. 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Çankaya Köşkü'nde uyguladığı başörtüsü yasağını uluslararası boyuta taşımış, eşi başörtülü olan Afgan Cumhurbaşkanı Karzai'yi Türkiye'ye eşsiz davet etmiş. Bu skandal, Sezer'in Çankaya Köşkü'nde verdiği akşam yemeğinde patlak verdi.

ZENAT KARZAİ'NİN YOKLUĞU AKŞAM YEMEĞİNDE FARK EDİLDİ

Afganistan Cumhurbaşkanı Karzai'nin eşsiz olarak davet edilmesi Çankaya Köşkü'nde verilen akşam yemeğinde tam bir krize sebep olmuştu. Sezer'in eşi Semra Sezer ile Karzai arasında geçen diyalog Dr. Zenat Karzai'nin davet edilmediğini ortaya çıkarttı. Çankaya Köşkü'ndeki yemek sırasında Hamit Karzai, Semra Sezer'e "Sizi Afganistan'da görmekten büyük onur duyarız"dedi. Semra Sezer ise buna karşılık olarak, "Ama siz eşinizi getirmemişsiniz" şeklinde cevap verdi. Bunun üzerine Karzai, "Bana davet gönderilirken eşim davet edilmedi. Davet edilseydi onu da getirirdim" diyerek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Zira bizim ülkemizin parlamentosunda şu an 24 kadın milletvekili var. Kadınlarımızın siyasette aktif olarak yer almalarını destekliyoruz. Bu konuda bizim açımızdan herhangi bir sıkıntı yok."

BAŞÖRTÜLÜ OLMAYANLARI EŞLİ ÇAĞIRIYOR

Öte yandan dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Çankaya'da ağırladığı Cumhurbaşkanlarını eşli olarak davet ediyordu. ABD Başkanı George W. Bush ile Rusya Devlet Başkanı Vlademir Putin başta olmak üzere bütün liderleri eşli olarak çağıran Sezer, İran ziyaretine eşi Semra Sezer'i götürmediği için Cumhurbaşkanı Muhammet Hatemi de Ankara ziyaretine başörtülü eşini getirmemişti. Sezer, eşlerinin başı açık olan Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad ile Ürdün Kralı Abdullah'ı ise eşli olarak davet etmişti.

Eşi başörtülü olduğu için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dönemin TBMM Başkanı Bülent Arınç ile bakan ve AK Parti milletvekillerine eşsiz davetiye gönderen Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, 'başörtü vetosunun' sınırlarını Türkiye'nin de dışına çıkarmayı başarmıştı.

Vakit

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89