• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C
  • Berlin 7 °C

Cemil Çicek, derin devletin has adamı!

Cemil Çicek, derin devletin has adamı!
BDP'li Bengi Yıldız, Devlet Bakanı Cemil Çiçek'e eleştirilerde bulunurken, "Sayın Cemil Çiçek devletin derinliğinin en has adamıdır" dedi.

Batman'da bulunan BDP Grup Başkan Vekili ve Batman Milletvekili Bengi Yıldız, Devlet Bakanı Cemil Çiçek'e eleştirilerde bulunurken, "Sayın Cemil Çiçek'te devlet içinde aslında düşüncesi hadım edilmiş, resmi ideoloji tarafından hadım edilmiş, resmi ideolojinin hizmetine göre onun borazanlığını yapan, devletin derinliğinin en has adamıdır" dedi.

BDP Grup Başkan Vekili ve Batman Milletvekili Bengi Yıldız, seçim bölgesinde gazetecilere gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yıldız, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in Tunceli'de özerlikle ilgili yaptığı açıklamalar üzerine, Baydemir için, 'Organları değişmiş' diyen Devlet Bakanı Cemil Çiçek'e ağır eleştirilerde bulundu. Yıldız, Çiçek'le ilgili şöyle dedi: "Diyarbakır Büyükşehir Belediye başkanımız, daha önce demokratik özerklik olarak formüle ettiğimiz kitapçığımızı, Türkiye'nin her tarafına dağıttığımız, bir projeyi açıkladı diye ağıza alınmayacak hakaretlerde bulunmaktadır. Hükümetin en sorumlu düzeyinde yer almaktadır. Daha önce AKP'nin bazı milletvekilleri partimize hakarette bulunmuşlardı. Bunları görüştüğümüzde münferit şeyler olduğunu söylüyorlar.

Halbuki bugün görüyoruz ki, bu münferit değil Adalet ve Kalkınma Partisi'nin en başındakilerin görüşüdür" BDP Grup Başkan Vekili Yıldız, Bakan Çemil Çiçek'in 'zehirli bir çiçek' olduğunu her zaman söylediklerini belirterek, şöyle devam etti: "12 Eylül'ün hukukunun en temel aktörlerinden birisidir. 12 Eylül rejiminden bu güne kadar partilerin, iktidar değiştiğini ama Cemil Çiçek'in kim iktidarsa o partide en üst düzeyde yetkili olduğunu görüyoruz. Ama Sayın Baydemir'e ilişkin söylediği sözleri, biz kendisine başka şekilde ifade ediyoruz. Biliyorsunuz Osmanlı döneminde cariyelerin yanına alınan erkekleri hadım ediyorlardı.

Sayın Cemil Çiçek'te devlet içinde aslında düşüncesi hadım edilmiş, resmi ideoloji tarafından hadım edilmiş, resmi ideolojinin hizmetine göre onun borazanlığını yapan, devletin derinliğinin en has adamıdır. Bunun bu şekilde AKP içinde yer alması, en yetkili konumda yer alması da halkımızın bugün tartışan 12 Eylül Anayasını sorgulayanların, AKP'nin demokratik olduğunu söyleyenlerin, düşünce özgürlüğünü olduğunu söyleyenlerin de Cemil Çiçek'in bu açıklaması AKP içinde hiçbir tepki gelmemesine dikkat çekicidir.

Bağımsız Kürdistan isteyenlerin, federal Kürdistan isteyenlerin düşüncelerini açıklayıp, bize küfür etmeleri sağlayanlar, bunların Türkiye üniter yapısı içerinde ifade edilebilecek Demokratik özerkliği, bir parçalanma ve bu şekilde tepki vermeleri de anlamlı buluyoruz" Ülkede demokratik özerlik istemenin meşru olmadığını, günah ve suç olduğunu, savcıların devreye girdiğini söyleyen Yıldız, şöyle dedi: "İnsanlar demokratik bir ortamda düşünlerini açıklamıyorlarsa, silahı nasıl susturmayı düşünüyorsunuz.

Eğer Osman Baydemir, Selahattin Demirtaş ve Bengi Yıldız meşrü platformlarda bu halkın ne istediğini, kendileri ne istediğin ifade edemeyeceklerse cezalandıracaklarsa, silahları nasıl susturacaksın. Bengi Yıldız, bağımsız devlet te isteyebilir, federasyon da isteyebilir, özerklikte isteyebilir. Bu bir düşüncedir netice itibarıyla. Sen buna tahammül göstermek zorundasın. Bunu organları yer değiştirmiş gibi formüle ettiğinde, bende senin beyninin, hadım edildiğini düşünemediğini sitemin borazanlığı ve papağanı olduğunu söylerim sana Sayın Çiçek"

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89