• BIST 9645.02
  • Altın 2409.099
  • Dolar 32.5965
  • Euro 34.7887
  • İstanbul 20 °C
  • Diyarbakır 25 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C
  • Berlin 6 °C

CD'yi gördüm, BDP'ye gitmekten vazgeçtim

CD'yi gördüm, BDP'ye gitmekten vazgeçtim
Liderler turuna DSP ile başlayan Erdoğan, BDP'ye gitmeme gerekçesini açıkladı: "Cesetlere işkence iddialarını içeren CD gönderip 'Özür dileyin' dediler"

Başbakan Tayyip Erdoğan, 'terör' konusunda parti liderleriyle yapacağı görüşmelere DSP Genel Başkanı Masum Türker ile başladı. Başbakan Erdoğan, görüşmede hükümetin önümüzdeki dönemde terörle mücadelede izleyeceği yol haritası ile ilgili ayrıntılar verdi.

Erdoğan DSP Genel Merkezi'ne giderek ilk görüşmesini yaptı. Bir saatten fazla süren görüşmede Başbakan, bölgede yürütülen mücadele ile ilgili bilgi verdi. Somut adımlar atılacağını belirten Erdoğan, terörle mücadeleye ilişkin üç ayaklı planı anlattı: "Sınır boyları er ve erbaşlardan alınacak, profesyonel ordu yerleştirilecek, teknik istihbarattan insani istihbarata gideceğiz, bölgeye profesyonel sözleşmeli askerler gidecek ve riskleri bilerek gidecek."

Erdoğan, tartışma konusu olan MHP ve BDP'ye gitmemesi ile ilgili de açıklamalarda bulundu. "MHP'den daha önce üç kez randevu istedik, hepsinde ellerinin tersiyle ittiler" diyen Başbakan Erdoğan, "Bu konuları görüşmeye niyetleri yok. O sıcaklığı ve yaklaşımları yok" diye konuştu. Başbakan Erdoğan, BDP ile görüşmeyi düşündüğünü, ancak o sıralarda kendisine Selahattin Demirtaş'ın bir CD gönderdiğini söyledi. Başbakan Erdoğan, "Öldürülen PKK'lılara işkence yapıldığını iddia ediyorlar. Görüşmeyi düşünüyordum ama CD'yi görünce iyi niyetli olmadıklarını gördüm, vazgeçtim. CD'de özür dilememiz isteniyor. TSK adına istiyorlar, PKK'nın sözcülüğünü yapıyorlar. Görüşemezdim. Onlar gerilla savaşı diyor. Aynı yöntemle mücadele edecek elemanlar göndereceğiz" diye konuştu. DSP lideri Türker de görüşme sonrası yaptığı açıklamada, "Sayın Başbakan, terörle ilgili konuların bir kısmını partilerle görüşmesinden sonra açıklayacak. Bazı önlemlerden bahsetti. Biz de kendilerine terörle ilgili düşüncelerimizi aktardık" dedi.

DSP'NİN ÖNERİLERİ HAFTAYA

Önümüzdeki hafta Başbakan'ın verdiği bilgiler doğrultusunda önerilerini sunacaklarını belirten Türker şöyle konuştu: "Bütün vatandaşların dikkatini çekmek istiyorum, terör, tek başına bir partinin çözebileceği bir olay değildir. O nedenle Sayın Başbakan'ın siyasi parti liderleriyle özellikle kendisi dışında olan bütün muhalefet partileriyle görüşmesini doğru bulduğumuzu ama bir öneri olarak Milliyetçi Hareket Partisi ve Barış ve Demokrasi Partisi ile de görüşmeyi değerlendirmesini dikkatine sunduk. Çünkü bir Başbakan, eğer bu konu için muhalefet liderleriyle konuşmayı uygun görüyorsa ülkede bu konuda çözüme gidilecek demektir."

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89