• BIST 10275.75
  • Altın 4274.454
  • Dolar 39.813
  • Euro 46.9041
  • İstanbul 29 °C
  • Diyarbakır 27 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 37 °C
  • Berlin 27 °C

'Canlı kalkanlar'ın yürüyüşü sürüyor

'Canlı kalkanlar'ın yürüyüşü sürüyor
Diyarbakır'ın Lice ve Kulp ilçeleri ile Bingöl'ün Genç İçesi üçgeninde başlatılan operasyona karşı yüzlerce yurttaşın başlattığı "canlı kalkan" yürüyüşü devam ediyor.

Diyarbakır'ın Lice ve Kulp ilçeleri ile Bingöl'ün Genç İlçesi üçgeninde başlatılan operasyona karşı DTK Eş Başkanı Van Milletvekili Aysel Tuğluk, DTK Koordinasyon Kurulu Üyesi BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, BDP'li vekiller Mülkiye Birtane, Nursel Aydoğan, BDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Zübeyde Zümrüt, BDP'li belediye başkanları, il ve ilçe başkanları, BDP yöneticileri, Barış Anneleri İnisiyatifi, MEYA-DER üyeleri, STK temsilcileri ve yüzlerce yurttaşın başlattığı "canlı kalkan" yürüyüşü devam ediyor.

DTK ve BDP öncülüğünde başlatılan yürüyüş kapsamında Diyarbakır'dan yola çıkan canlı kalkanlar, Diyarbakır çıkışındaki arama noktasının ardından Lice Kavşağı'na kadar üç askeri kontrol noktasından geçti. Üç arama noktasında kimlik kontrolünden geçirilen canlı kalkanlar, engellemelere rağmen Lice Kavşağı'nda bir araya geldi. Buradan onlarca araçlık konvoy ile operasyonun devam ettiği üçgene doğru hareket edildi.

36944

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89