• BIST 9203.37
  • Altın 4296.947
  • Dolar 39.6155
  • Euro 45.6765
  • İstanbul 25 °C
  • Diyarbakır 34 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 31 °C
  • Berlin 30 °C

'Büyükanıt da yargılanmalı' Ama...

'Büyükanıt da yargılanmalı' Ama...
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, tutuklu İlker Başbuğ'un selefi Yaşar Büyükanıt'ın da "27 Nisan muhtırası" nedeniyle yargılanması gerektiğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genelkurmay eski başkanı İlker Başbuğ’un tutuklanmasını değerlendirdi; Başbuğ'un selefi Yaşar Büyükanıt'ın durumunu da gündeme getirdi. 

Büyükanıt’ın da e-muhtıra nedeniyle yargılanması gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, bu sayede "Dolmabahçe görüşmesi"nin içeriğinin öğrenilebileceğini de belirtti.

Kılıçdaroğlu, "Ancak ortada o görüşme olduğu sürece Büyükanıt yargılanamaz" ifadesini kullandı. 

"27 Nisan muhtırası"ndan bir hafta sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve dönemin genelkurmay başkanı Yaşar Büyükanıt, İstanbul Dolmabahçe’deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde 135 dakika süren baş başa bir toplantı yapmıştı. 4 Mayıs 2007’de yapılan görüşmenin içeriği kamuoyuna açıklanmadı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89